Voorlopig geen competities meer door corona

Woensdag 14 oktober 2020

Het kabinet heeft dinsdag besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen rondom het coronavirus daalt in Nederland. Dit gebeurt door het nemen van een aantal maatregelen. Zo ook in de sportwereld en het amateurvoetbal. Ook voor SEH hebben deze ingrepen helaas gevolgen.

Nadat eind september al was besloten dat er geen publiek meer welkom is bij wedstrijden of activiteiten en de kantine op slot moest, zijn nu de extra maatregelen voor het sporten als volgt:

*Sporten is alleen nog beperkt mogelijk.

*Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband, met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.

*Dus alle amateurcompetities worden voor de komende vier weken stilgelegd.

*Uitgezonderd zijn: kinderen tot 18 jaar, sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van de eigen club voor hen is toegestaan.

*Naast de sportkantines zijn ook de douches en kleedkamers gesloten. Dit geldt ook voor de medische ruimte, de afspraken die hiervoor stonden gaan niet meer door.

De landelijke maatregelen gelden vanaf vandaag, woensdag 14 oktober, 22.00 uur. In de weken tot 27 oktober beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is en wat er met deze maatregelen gaat gebeuren.

Zodra er meer duidelijk is over wat dit exact betekent voor SEH zal hierover worden gecommuniceerd via de gebruikelijke kanalen.

In overleg met NOC*NSF en het ministerie van VWS werkt de KNVB aan het verduidelijken van alle maatregelen voor het amateurvoetbal. Lees hier het antwoord op de veelgestelde vragen aan de KNVB, donderdagmorgen bijgewerkt (zoals de interpretatie van leeftijden tot 18 jaar en het trainen voor volwassenen in meerdere groepjes van vier).

Alle informatie over de maatregelen en richtlijnen rondom corona bij SEH is op één pagina terug te vinden: klik hier.

UPDATE 27 OKTOBER; De huidige coronamaatregelen duren waarschijnlijk nog ‘zeker’ voort tot in december, heeft premier Mark Rutte vanavond gezegd tijdens een verklaring aan de pers.