SEH onnodig onderuit tegen Wilsum

Zaterdag 10 oktober 2020

Het vlaggenschip van SEH is zaterdagmiddag op eigen veld tegen een onnodige nederlaag aan gelopen. De mannen van trainer Edwerd Schuring namen vlot een 2-0 voorsprong, maar moesten uiteindelijk toch capituleren tegen een prima spelend Wilsum: 2-4.

En dat kon de thuisploeg zich volledig zelf aanrekenen. Al begon het duel nog wel alleraardigst voor SEH. Binnen twee minuten was al het al raak, toen Mathijs Logtenberg van dichtbij op goal schoot en doelman Malanda grabbelend middels een eigen doelpunt voor 1-0 zorgde. En het werd nog mooier voor SEH in die beginfase, want na nog geen 7 minuten spelen lag ook nummer twee al in het mandje: Sven Veldhuis, die even daarvoor al tegen de paal schoot, kon een afvallende bal eenvoudig in de verre hoek schieten: 2-0. Vlak tegen het half uur aan had het ook al 3-0 kunnen en misschien moeten staan, maar de lat stond een treffer van Robert Jan van den Hoek in de weg.

SEH leek dus op rozen te zitten in eigen huis, maar niets bleek minder waar, want waar net als vorige week in Epe er nog prima gestart werd, was het verval in die fase daarna groot. Met als gevolg veel slordigheden aan Heerdese kant en toen na 35 minuten spelen jongeling Jochem Tellegen op eigen helft zich de kaas van het brood liet eten was het ineens 2-1 en was Wilsum weer terug in de wedstrijd.

Daarmee was de koek nog niet op voor de rust, want SEH kreeg tegen de thee aan nog twee dompers te verwerken. Na 37 minuten spelen was de wedstrijd namelijk weer volledig in evenwicht, toen de Wilsum-spits Hofstede vanaf randje zestien de bal secuur tegen de touwen kon werken: 2-2. Niet veel later moest trainer Schuring noodgedwongen zijn eerste wissel toepassen: Davy Bax kwam in het veld voor de geblesseerde Mathijs Logtenberg.

Lang leek het duel vervolgens in het tweede bedrijf op een remise af te stevenen, daar de meeste duels op het middenveld werden uitgevochten en beide doelmannen vrijwel niets te doen kregen. De krachten leken bij beide elftallen ook langzaam weg te ebben, met als gevolg weinig tot geen vuurwerk voor beide doelen.

Het meest dichtbij voor Wilsum was Daniël Niemeijer, maar hij vond doelman Gert Jan Barneveld op zijn pad. En aan de andere kant kon invaller Harmen van Oene van een meter of 22 aanleggen, maar ook dat leverde geen problemen op voor Barneveld’s collega-doelman Malanda.

Tóch ging Wilsum er in de slotfase alsnog met de overwinning vandoor. Eerst was het centrumverdediger Mijnheer die na 85 minuten voetballen van dichtbij wel erg gemakkelijk met de kop voor 2-3 kon zorgen uit een corner en niet veel later werd het duel door Wilsum in het slot gegooid toen invaller Riezebos van dichtbij een vlotlopende aanval eenvoudig kon afronden: 2-4.

Een vervelende nederlaag zo voor SEH, dat gezien de openingsfase en de vroeg verkregen voorsprong aan het duel op zijn minst een punt had moeten over houden. En Wilsum? Dat kreeg misschien wel iets te veel, maar de ploeg werd wel beloond voor hun instelling na een uiterst belabberde openingsfase.

Taak aan het elftal van Schuring om stabieler te gaan opereren in competitieverband, de eerste mogelijkheid daartoe krijgt het volgende week in eigen huis wanneer het sterk gestarte Wythmen op bezoek komt. Opnieuw een pittige klus voor SEH zo lijkt het, in een competitie waar tot nu toe iedere club een resultaat lijkt te kunnen halen en de verschillen op de ranglijst nog minimaal zijn.

Opstelling SEH: Barneveld; Dezijn, De Gooijer ©, Moerenhout, Niemeijer; Vonderman, Van de Beek (46. Van Oene), Logtenberg (39. Bax); Tellegen (83. Van Velsen), Veldhuis en Van den Hoek

DA Heerde man of the match: (wederom) Christijan Vonderman!