Voorbeschouwing SEH – Wilsum

Vrijdag 09 oktober 2020

Beste voetballiefhebbers,

Normaliter zou deze voorbeschouwing in het wedstrijdblaadje verschijnen. Maar omdat er geen publiek aanwezig mag zijn op ‘De Eeuwlanden’ wordt het blaadje logischerwijs ook niet afgedrukt. Vandaar dat de voorbeschouwing ditmaal online is gepubliceerd. Zaterdagmiddag is de competitiewedstrijd tussen SEH en Wilsum om 14.30 uur. We heten in het bijzonder de tegenstander van deze speelronde, diens spelers en begeleiding van de bezoekende club Wilsum welkom. Tevens een woord van welkom aan de arbiter van dit duel, de heer Voppen.

Het tweede thuisduel in de competitie voor SEH is er eentje zonder publiek, tegen Wilsum. De spelers en staf hebben vorige week al mogen ervaren hoe het is om (vrijwel) zonder toeschouwers te spelen. Nota bene gedurende de derby in Epe tegen EZC ’84 waren er geen aanmoedigingen vanaf de zijlijn, maar konden de drie punten uiteindelijk wel meegenomen worden naar Heerde.

Vanzelf ging dat echter niet. Na een goede start en een doelpunt van Mathijs Logtenberg slopen er foutjes in bij SEH. Dit resulteerde in twee tegengoals én een achterstand voor de Heerdenaren. Jochem Tellegen en Christijan Vonderman (strafschop) zorgden ervoor dat de uitploeg toch met een voorsprong in de rust de kleedkamer mocht opzoeken. In de tweede helft bleef het lange tijd spannend. Dat was grotendeels te wijten aan de voorhoede van SEH, die ondanks grote kansen maar niet wist te scoren. Na een rode kaart voor de keeper van EZC in de slotminuut deed Christijan Vonderman dat nog wel met een fraaie vrije trap, met 2-4 als eindstand tot gevolg.

SEH staat hierdoor in de subtop van de 4e klasse D. Koploper Wijthmen heeft nog alles gewonnen en Zalk heeft ook nog niet verloren. Daaronder staan vijf ploegen met zes punten uit drie wedstrijden, waaronder de drie teams uit de gemeente Heerde (SEH, VEVO en WZC). Direct daaronder staat de tegenstander van deze zaterdag, Wilsum, met vier punten uit eveneens drie wedstrijden. De ploeg van trainer Dick Schrijer heeft de afgelopen zomer de nodige versterkingen gekregen.

De oranjehemden pakten vorige week op fraaie wijze de eerste overwinning van het seizoen. Op het eigen sportpark 'De Wijde Blik' werd Reaal Dronten met liefst 5-2 verslagen. Grote man aan de kant van Wilsum was de bij vlagen ongrijpbare linksbuiten Daniël Niemeijer, die drie treffers wist te maken. De andere goals kwamen op naam van de ingevallen aanvaller Jurre Heldoorn.

SEH en Wilsum zaten vorig jaar ook bij elkaar in de competitie. Daarin eindigde SEH als zesde (gedeeld vijfde) en Wilsum was de nummer elf. Het onderlinge duel in Heerde eindigde het afgelopen seizoen in 4-2, in Wilsum werd het eerder al 0-4 voor de Heerdenaren.

Toch ontlopen de ploegen elkaar na drie speelronde nog niet veel en dus is het duel wederom een interessante krachtmeting. Beide teams zullen de overwinning van vorige week in ieder geval een goed vervolg willen geven. Kortom; al met al voldoende ingrediënten voor een spannende, maar bovenal sportieve en leuke pot voetbal. Veel plezier daarbij gewenst, ongeacht hoe u de wedstrijd ook volgt.

Namens de PR-commissie, Harmen van Oene en Anton van Noorel

De wedstrijd vanuit huis volgen? Er is morgen geen livestream. Wel wordt er gekeken of dit de komende periode haalbaar is. Het duel is toch te volgen op een aantal- meer gebruikelijke- manieren. Bijvoorbeeld op de radio. Op de lokale omroep RTV794 is een verslag te horen. Afstemmen kan op 106.5 FM. Uiteraard zal er ook geprobeerd worden via Twitter en de LiveUitslagen-app de laatste ontwikkelingen te delen!