Coronamaatregelen; geen publiek en kantine dicht

Dinsdag 29 september 2020

Tijdens een persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister Sport Hugo de Jonge zijn maandag nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen gelden vanaf deze dinsdag 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende 3 weken van kracht, tot 20 oktober. Helaas hebben deze maatregelen ook gevolgen voor SEH.

Een belangrijke maatregel is bijvoorbeeld dat sportkantines zijn gesloten de komende tijd, dus ook die in Heerde. Verder vinden de sportwedstrijden, zowel amateur als professioneel, plaats zonder publiek. Ook deze regel is dus van toepassing voor SEH.

Er is ook een nieuw maximum van de gezelschapsgrootte, alleen hiervoor geldt voor de sport een uitzondering.

De maatregelen roepen wellicht veel vragen op. Het verbod op publiek langs de kant bij sportwedstrijden geldt in ieder geval óók voor ouders van sportende kinderen. Het wordt, zoals Rutte zei tijdens de persconferentie, weer een kwestie van het kind afleveren bij het hek.

Ouders die hun kind (tot en met 17 jaar) naar een uitwedstrijd brengen, behoren tot de begeleiding en mogen wél naar de wedstrijd kijken. Maar ouders of verzorgers van kinderen van het thuisspelende team mogen het duel langs de lijn niet aanschouwen. Leiders en trainers zijn uiteraard wel toegestaan. De KNVB meldt dat alle competities, veld- en zaalvoetbal, ook de komende drie weken doorgaan volgens het huidige speelschema.

Hoe deze regels er in de praktijk uit gaan zien bij SEH wordt uiteraard snel bekeken. Hiervoor zal het bestuur van de vereniging met elkaar, en ook met andere partijen, snel in contact treden. Als hier meer nieuws over is wordt erover gecommuniceerd. Ook de KNVB werkt hard aan het verduidelijken van alle maatregelen voor het voetbal. Morgen- woensdag- ontvangen clubs hierover meer gedetailleerde informatie en wordt die gepubliceerd op de site knvb.nl.