SEH pakt volle buit tegen ’s-Heerenbroek

Zaterdag 26 september 2020

Het eerste elftal van SEH heeft zaterdagmiddag zijn eerste competitiezege van het seizoen geboekt. Op het eigen sportpark ‘De Eeuwlanden’ was het team sterker dan tegenstander ’s-Heerenbroek. Het beslissende doelpunt was een penalty in de slotfase, gemaakt door Christijan Vonderman (2-1).

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen was er niet zomaar één voor SEH. De trotse koploper van het afgelopen seizoen én dat van het huidige seizoen (voorafgaand aan de speelronde) kwam op bezoek. Een mooie krachtmeting dus voor de Heerdenaren, om te kijken waar ze staan. Trainer Schuring gaf JO19-talent Jochem Tellegen de kans in de basis, dit ging ten koste van Dion van Velsen.

SEH begon goed aan de wedstrijd, gespeeld op het kunstgras in Heerde onder fijne voetbalomstandigheden. Binnen twee minuten was het al bijna raak voor de Heerdenaren, maar Rowin Moerenhout kon een rebound uit een vrije trap niet binnen werken. Enkele minuten later was het wél raak: Dennis Bijsterbosch werd aan de rechterzijde diep gestuurd en wist de bal in de verre hoek het net in te schieten: 1-0. SEH bleef voetballend de betere en kreeg kansen op meer via onder andere Mathijs Logtenberg. Naar mate de eerste helft vorderde kwam ’s-Heerenbroek beter in het spel. De lange ballen van achteruit richting de buitenspelers leverden zo af en toe gevaar op, vooral van buiten het strafschopgebied. Onder andere Van Ittersum had het vizier echter nog niet op scherp staan. Vlak voor rust moest SEH al een keer noodgedwongen wisselen, na een overtreding op Dennis Bijsterbosch (geel voor de verdediger van ’s-Heerenbroek). De ijverige middenvelder van de thuisploeg kon niet verder en werd vervangen door Sven Veldhuis.

In de tweede helft was het ’s-Heerenbroek dat aanvankelijk de grotere kansen kreeg. Een vrije trap werd door doelman Gert Jan Barneveld over het doel van SEH getikt, bijvoorbeeld. En opnieuw wist Van Ittersum van dichtbij niet te scoren en bleek de keeper een sta in de weg. De meeste dreiging leek na een uur wel weer verdwenen, toen ’s-Heerenbroek toch de gelijkmaker wist te maken. SEH was juist in de aanval en leek met drie verdedigers tegen één aanvaller voldoende manschappen achterin te hebben. Toch werd Jesper Wennemers goed in de diepte gestuurd en rondde hij zeer fraai af: 1-1. SEH liet het er niet bij zitten en ging weer op zoek naar de voorsprong. Spits Harmen van Oene was in de buurt, maar schoot van dichtbij over. Zijn vervanger Dion van Velsen kon niet lang genieten van zijn invalbeurt en moest er zelf na een kwartier met een blessure alweer af. Daardoor kreeg ook Jens van Egteren nog wat speeltijd. Na een kopbal van Christijan Vonderman in de handen van de keeper van ‘s-Heerenbroek kwam SEH toch nog op voorsprong. Sven Veldhuis ging onderuit in het strafschopgebied en scheidsrechter Verduin wees resoluut naar de stip. Vonderman, die vorige week ook al uit een penalty had gescoord en even daarvoor geel had gekregen, verzilverde de kans in minuut 79: 2-1. In de slotfase probeerde ’s-Heerenbroek nog wel wat terug te doen, maar van een offensief was niet echt sprake. SEH kreeg veel ruimte in de omschakeling, maar deed daar overigens ook niet veel meer mee. En zo werd de eindstand bepaald op 2-1.

Een mooie overwinning van SEH tegen een lastige tegenstander. De ploeg is daarmee van de hatelijke nul af. Tegenvaller is het geblesseerd uitvallen van Bijsterbosch en Van Velsen. Volgende week spelen de Heerdenaren de eerste derby van het seizoen. In Epe is dan EZC’84 de tegenstander. Aanvang 15.00 uur!

Opstelling SEH: Gert Jan Barneveld; Hein Dezijn, Rowin Moerenhout, Michiel de Gooijer ©, Owen Niemeijer; Christijan Vonderman, Mathijs Logtenberg, Dennis Bijsterbosch (45. Sven Veldhuis); Jochem Tellegen, Harmen van Oene (68. Dion van Velsen- 84. Jens van Egteren) en Davy Bax

Aantal Toeschouwers: circa 150

DA Heerde man of the match: Christijan Vonderman (zie foto en ander bericht op de site)