SEH verliest bekerduel in Gorssel

Zaterdag 12 september 2020

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdagmiddag ook haar tweede, en laatste, bekerduel van dit seizoen verloren. In en tegen vierdeklasser Gorssel kwamen de blauwwitten voortvarend uit de startblokken, met een 0-2 voorsprong als gevolg. Nadat de thuisploeg in het eerste bedrijf al iets terug deed kantelde de score in de tweede helft volledig: 4-2.

Op voorhand was al duidelijk dat het een duel was om des keizers baard, omdat beide ploegen hun eerdere bekerwedstrijd tegen FC Zutphen ruim hadden verloren. Maar wie zou er tweede worden in de poule? Een onderling duel tussen deze twee vierdeklassers (niet in dezelfde competitie) zou daar uitsluitsel over geven. SEH mistte een aantal spelers vanwege blessures en zag ook Mathijs Logtenberg in de warming-up afhaken. Harmen van Oene was zijn vervanger.

SEH begon scherp en goed aan de wedstrijd. De tientallen meegereisde supporters uit Heerde zagen dat de voorsprong al na vier minuten werd gepakt; spits Dion van Velsen schoot beheerst binnen. Slechts enkele minuten later werd Dennis Bijsterbosch in kansrijke positie gestuit in het strafschopgebied. Hij hoopte op een penalty, maar arbiter Wijnberg wilde er niet aan. Toch bleef SEH goed combineren en druk zetten op de tegenstander, met meerdere mogelijkheden tot gevolg, maar bijvoorbeeld Robert Jan van den Hoek wist niet te scoren. Wel gaf hij na een klein kwartiertje de assist op de 0-2, gemaakt door Dennis Bijsterbosch. De middenvelder schoot de bal fraai over de uitkomende doelman.

Deed Gorssel dan niets? Tot dan toe niet zoveel, maar de diepgaande en rappe buitenspelers zorgden zo nu en dan wel voor gevaar. Zo ook in minuut 24, toen via een steekpass de rechtsbuiten een voorzet kon geven en de nummer 12 scoorde: 1-2. In de fase tot aan de rust had SEH de controle, maar tot grote mogelijkheden kwam het niet meer. Wel zag Dennis Bijsterbosch een hard afstandsschot net naast het doel gaan vlak voor de thee. 

De tweede helft was nog maar net begonnen, toen Robert Jan van den Hoek met een op het oog vervelende blessure het veld moest verlaten. Jeremy van de Beek was zijn vervanger. Het was slechts de eerste tegenvaller in het tweede bedrijf, want SEH verloor de grip en de controle over het duel compleet. Doelman Gert Jan Barneveld brengt een aantal keren goed redding, maar ziet dat na driekwart wedstrijd zijn teamgenoot Van de Beek naar de kant moet met een rode kaart. De middenvelder zette een stevige tackle in op het middenveld. Arbiter Wijnberg gaf hem, mede opgejut door de bank van Gorssel, de rode prent.

Met Jeroen van der Laan in het veld voor Owen Niemeijer was het tegenhouden geblazen voor SEH. Maar dat lukte slechts beperkt. Een kopbal uit een vrije trap leidde al snel tot de 2-2. Lange tijd leek dat ook de eindstand te worden, zag ook de ingevallen O19-junior Jochem Tellegen. Dennis Bijsterbosch probeerde het nog met een schot namens de Heerdenaren, waar ook Gorssel vol voor de winst ging. Terwijl de emoties zo nu en dan hoog opliepen was het toch de thuisploeg die wist te scoren, in de 88e minuut. Die 3-2 was nog niet het laatste doelpunt, want Gorssel wist de voorsprong in de blessuretijd nog te vergroten tot 4-2.

Een wedstrijd met duidelijk twee gezichten voor SEH. In de eerste helft was het niveau heel aardig, maar de ploeg werd in het tweede bedrijf te snel en makkelijk uit het eigen spel gehaald. Dinsdag 15 september om 20.00 uur oefent SEH 1 nog tegen Teuge, volgende week zaterdag begint de competitie voor de mannen van trainer Edwerd Schuring. Dan staat er een uitduel in en tegen Zalk om 14.30 uur gepland.

Opstelling SEH: Gert Jan Barneveld; Hein Dezijn, Rowin Moerenhout, Michiel de Gooijer, Owen Niemeijer (70. Jeroen van der Laan); Harmen van Oene (74. Jochem Tellegen), Dennis Bijsterbosch, Christijan Vonderman, Davy Bax; Dion van Velsen en Robert-Jan van den Hoek (54. Jeremy van de Beek)

Toeschouwers: circa 100