Forse nederlaag voor SEH in bekerduel

Zaterdag 29 augustus 2020

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde is zaterdagmiddag op een flinke nederlaag getrakteerd. Tijdens het bekerduel tegen het op papier al sterke FC Zutphen kon de ploeg de schade lange tijd nog beperkt houden op 'De Eeuwlanden', maar loog de eindstand er uiteindelijk niet om: 0-7.

Voor het eerst sinds maart speelde SEH 1 weer een officieel duel. De tegenstander voor de beker was een sterke; FC Zutphen eindigde het afgelopen jaar, dat eerder stopte vanwege het coronavirus, op de tweede plek in de 3e klasse A. En het team speelde begin 2018 bijvoorbeeld nog 1e klasse.

Ondanks de sterke tegenstander ging SEH er wel voor in het begin van de wedstrijd, op een mooi gevuld sportpark. Na wat speldenprikjes van de gasten kreeg Sven Veldhuis een grote mogelijkheid om de score te openen, maar zijn schot ging net naast. Tegenvaller voor SEH was het al snel uitvallen van Rick Zandvliet, hij werd vervangen door Davy Bax. Na een onhandige actie van Harmen van Oene kreeg Zutphen na dik tien minuten spelen een penalty. Nathan Greven scoorde. Zijn teamgenoot Sem Veeger wist er na 35 minuten 0-2 van te maken, wat de ruststand was. Bax kreeg vlak voor de thee nog een mooie mogelijkheid om wat terug te doen namens SEH, maar zijn poging ging naast het doel.

In de tweede helft gebeurde aanvankelijk lange tijd niet zo veel. SEH had de sterke tegenstander aardig onder controle, maar wist zelf ook weinig echte aanvallen op te zetten. Na het geblesseerd uitvallen van Sven Veldhuis, en even later ook Mathijs Logtenberg, zakte het spelpeil van de Heerdenaren rap naar beneden. Met als gevolg vijf doelpunten van Zutphen in het laatste kwart van het duel. Het was bovendien te danken aan doelman Gert Jan Barneveld dat in deze periode de achterstand niet nog wat groter werd. De eindstand werd daarmee dus bepaald op 0-7.

Een nederlaag waar door SEH natuurlijk weinig op af te dingen is. Zeker afgaande op de laatste fase van de wedstrijd heeft trainer Edwerd Schuring nog voldoende werk aan de winkel. Het geblesseerd uitvallen van een aantal spelers is bovendien een extra domper.

Maar niet getreurd, het seizoen is nog maar net begonnen! Over drie weken is het eerste competitieduel voor SEH, uit bij Zalk. Volgende week oefent de ploeg thuis tegen Swift'64, een week later volgt de laatste bekerpot bij Gorssel. Bekijk het volledige programma van SEH 1 in de voorbereiding hier.