VoetbalTV op zwart gezet

Donderdag 27 augustus 2020

Zoals ongetwijfeld bekend hebben we sinds ongeveer een jaar VoetbalTV op het hoofdveld van SEH. Met behulp van een slimme camera kan dan een videoregistratie van onze wedstrijden worden gemaakt, zodat alle voetbalmomenten makkelijk zijn vast te leggen, terug te kijken, te analyseren en te delen.

Dat is althans het idee. En zeker in tijden van corona, met minder publiek langs de zijlijn en op het sportpark, een handig middel voor de thuisblijvers. Toch kan er niet gekeken worden. Want de VoetbalTV-app is eerder deze week op pauze gezet. Dat betekent dat er vanaf heden geen nieuwe voetbalwedstrijden in de app beschikbaar komen en dat de eerder opgenomen voetbalwedstrijden niet meer teruggekeken kunnen worden.

Aanleiding is dat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) onderzoek naar VoetbalTV heeft gedaan. De AP is van mening dat VoetbalTV zich in haar dienstverlening niet aan de privacywetgeving houdt. Omdat VoetbalTV volgens de AP formeel in overtreding is, rest er daarom momenteel voor het bedrijf niets anders dan de dienstverlening offline te halen.

Hoe lang dit gaat duren en hoe de toekomst eruit ziet is onduidelijk. De organisatie beraadt zich op de toekomst en gaat de kwestie voor de rechter spelen. Dat melden zijn aan de gebruikers van de app in een servicebericht. Veel leden van SEH zullen dat mailtje onlangs ook ontvangen hebben, maar wie dit niet heeft gehad is nu ook op de hoogte met dit bericht.