Alle info over corona

Dinsdag 15 juni 2021

Het afgelopen anderhalf jaar is er al veel gezegd en geschreven over het coronavirus. Ook bij SEH. En hoe je het ook wendt of keert; we hebben er nog altijd volop mee te maken. Sterker; nu de competitie weer op het punt van beginnen staat is duidelijk dat de uitdaging serieus is.

We krijgen veel vragen, suggesties en opmerkingen over de maatregelen en richtlijnen die gelden op het sportpark. Dat begrijpen we. Om het zo duidelijk mogelijk te krijgen voor iedereen is deze pagina aangemaakt, waarop we zoveel mogelijk informatie over dit onderwerp zullen verstrekken. Ongetwijfeld onvolledig, maar zeker de moeite waard om het eens goed door te nemen! We rekenen in ieder geval op ieders respect en begrip rondom de maatregelen, ook de komende periode.

Het is ook zeker noodzakelijk dat vrijwilligers zich zullen aanmelden als toezichthouder, om erop toe te zien dat alle regels worden nageleefd. Is dat niet het geval, dan is de kans aanwezig dat we het sportpark moeten sluiten. Meer info of aanmelden, liefst op zo kort mogelijke termijn, bij het dagelijks bestuur.

Let op; bij ontwikkelingen en actualiteiten zal deze pagina worden bijgewerkt. Houd het dus goed bij!

Allereerst misschien wel het allerbelangrijkste. De basisregels die voor in Nederland gelden en dus ook voor alle bezoekers van vv SEH van toepassing zijn:

* Blijf bij klachten thuis en laat je testen;

* Een advies om (1,5 meter) afstand te houden van anderen;

* Was vaak je handen en hoest en nies in de elleboog;

* Vermijd drukte

UPDATE 16 SEPTEMBER: Vanaf 25 september kunnen we zonder de verplichte 1,5 meter maatregel. Maar een bezoek aan de horeca, zoals het terras en de sportkantine van SEH, kan vanaf dan alleen met een coronatoegangsbewijs. Lees hier meer.

UPDATE 14 AUGUSTUS: Het nieuwe seizoen staat voor de deur. De maatregelen zijn voor de sport ten opzichte van het einde van vorig seizoen nauwelijks veranderd. Lees hier het overzicht van de spelregels.

UPDATE 19 JUNI; Als gevolg van de vierde stap in het openingsplan zijn er veel versoepelingen aangekondigd per 26 juni. Ook voor senioren en de O19-categorie geldt bijvoorbeeld dat zij wedstrijden tegen andere clubs mogen spelen. En publiek is weer welkom bij wedstrijden! Lees hier meer.

UPDATE 29 MEI; Jeugdwedstrijden tussen teams van verschillende verenigingen zijn vanaf 5 juni weer toegestaan in de Regiocup. Ook voor senioren is er meer ruimte. Lees hier meer.

UPDATE 12 MEI; Het kabinet wil de tweede stap in het openingsplan op woensdag 19 mei nemen. Het betekent dat sporters van 27 jaar en ouder weer in grotere groepen mogen trainen, maar wel met 1,5 meter afstand. Lees hier meer.

UPDATE 6 MEI; De KNVB heeft besloten dat de Regiocup dit seizoen definitief niet meer haalbaar is voor senioren. Voor de jeugd is er nog wel hoop. Lees hier meer.

UPDATE 21 APRIL; Vanaf 28 april verdwijnt of wijzigt een aantal maatregelen in Nederland. Op 28 april 04.30 uur vervalt bijvoorbeeld de avondklok. Lees hier meer.

UPDATE 15 APRIL; Het huidige pakket aan maatregelen tegen het coronavirus is verlengd. Lees hier meer.

UPDATE 11 APRIL; Het bestuur heeft deze week besloten dat de trainingen vanaf maandag 12 april a.s. weer opgestart kunnen worden volgens het bekende trainingsschema. Lees hier meer. 

UPDATE 28 MAART; Alle trainingen bij onze club worden met ingang van 29-03-2021 gedurende 2 weken (tot 11-04-2021) stilgelegd. Lees hier meer.

UPDATE 27 MAART; Tot nader order zijn alle activiteiten, trainingen en wedstrijden voor de teams tot en met O13 van SEH afgelast. Lees hier meer.

UPDATE 24 MAART; De avondklok is verlengd tot en met 20 april, maar begint per 31 maart wel een uurtje later. Daardoor gaan we weer terug naar het 'originele' trainingsschema. Lees hier meer.

UPDATE 9 MAART; De avondklok is verlengd tot en met 30 maart, volwassenen van 27 jaar en ouder mogen weer in groepjes van maximaal vier personen trainen. Lees hier meer.

UPDATE 23 FEBRUARI; De lockdown en de avondklok zijn verlengd tot en met 15 maart, wel mogen jongeren tot en met 26 jaar(!) vanaf 3 maart weer in groepsverband sporten. Lees hier meer.

UPDATE 3 FEBRUARI; De lockdown is verlengd tot en met minimaal 2 maart. Of de avondklok na 10 februari langer blijft is nog niet duidelijk. Lees hier meer.

UPDATE 21 JANUARI; Tijdens de avondklok vinden er na 20.30 uur geen activiteiten meer plaats op het sportpark. Lees hier meer.

UPDATE 12 JANUARI; Nederland blijft nog tot ten minste 9 februari in lockdown. Lees hier meer. 

UPDATE 15 DECEMBER; Doordat Nederland in een strenge lockdown gaat, gelden er de komende maand extra maatregelen. Volwassenen mogen enkel alleen of met zijn tweeën sporten bijvoorbeeld. Lees hier meer.

UPDATE 9 DECEMBER; De gedeeltelijke lockdown met de bijbehorende maatregelen duurt voort. Lees hier meer. 

UPDATE 18 NOVEMBER; De strengere regels van eerder deze maand zijn met ingang van woensdag 19 november voorbij. De groepsgrootte bij de senioren is weer terug naar maximaal vier personen. Lees hier meer.

UPDATE 4 NOVEMBER; Vanaf vandaag gaan er voor twee weken strengere regels in. Belangrijkste verschil is de groepsgrootte bij de senioren: dit was maximaal vier personen en wordt nu niet meer dan twee personen. Lees hier meer.

UPDATE 13 OKTOBER; Voorlopig zijn er geen competitiewedstrijden mogelijk door corona. Lees hier het bericht naar aanleiding van de aangekondigde maatregelen.

Ben je bezoeker of van de uitploeg? Lees hier dan een overzicht van de belangrijkste regels (begin oktober bijgewerkt!).

UPDATE 29 SEPTEMBER; Lees hier het bericht naar aanleiding van de aangekondigde maatregelen, zoals de sluiting van de kantine en geen publiek meer bij wedstrijden.

Veelgestelde vragen en antwoorden naar aanleiding van deze maatregelen zijn hier te vinden.

Wie mag er wel en niet aanwezig zijn op sportpark 'De Eeuwlanden'? Dat lees je hier

 

Dan over de situatie bij de club zelf. In onze nieuwsbrief is te lezen over de belangrijkste zaken op een rij. Wat zijn de algemene regels en hoe zit dat met wedstrijden en toeschouwers?

Inmiddels is vanaf zaterdag 22 augustus 2020 een registratieplicht voor bezoekers (ook leden) op ons sportpark ingevoerd. En ook voor het gebruik van de kleedruimtes zijn de regels aangescherpt. Dit is allemaal te lezen in de mededeling aan de leden van het bestuur.

Vanwege de coronamaatregelen zijn de trainingsschema’s zodanig aangepast dat er doordeweeks coronaproof getraind kan worden. Hier is een speciaal schema voor gemaakt. Dat is hier te vinden.

Onze kantine en het terras bieden onder de huidige beperkingen plaats aan ongeveer 90 bezoekers. Ook hier gelden de nodige maatregelen en restricties. Wat daar allemaal bij komt kijken is hier te lezen. Let wel; de openingstijden van de kantine zijn veranderd. De overige genoemde wet- en regelgeving blijft van kracht!

Sinds 6 mei zijn de trainingen bij voetbalvereniging SEH weer opgestart voor alle jeugdelftallen. Er zijn door de mensen van SEH de afgelopen week verschillende protocollen opgesteld. Een deel van deze documenten is alweer ingehaald door de actualiteit. Toch bevat het nog altijd bruikbare maatregelen of tips.

Heb je nog andere vragen? Dan kun je terecht bij een van de leden van het dagelijks bestuur. En houd de site in de gaten voor updates en nieuwe berichten!

Ook wijzen we nog graag op andere handige linkjes om eens te bekijken:

Coronavirus en sport, informatie van NOC NSF

Overzicht coronaprotocollen KNVB

FAQ, veelgestelde vragen coronavirus KNVB, vooral het kopje 'veldvoetbal' is van toepassing

Informatie van de gemeente Heerde

Informatie van de landelijke overheid