Programma beker en voorbereiding SEH 1

Zaterdag 25 juli 2020

De KNVB heeft vrijdag de indeling voor de poulefase van de districtsbeker bekendgemaakt, die zoals gewoonlijk voorafgaand aan de competitie wordt gespeeld. Het wedstrijdprogramma is een dag later, zaterdag, ook gedeeld. SEH 1 zit in een poule van drie, samen met FC Zutphen en Gorssel.

Het wedstrijdschema ziet er, onder voorbehoud van wijzigingen, per 27 juli als volgt uit (zie ook afbeelding, oude versie):

Zaterdag 29 augustus, 14.45 uur, SEH 1- FC Zutphen 1 (Let op; aanvangstijdstip was eerst 14.30 uur; is een kwartier later geworden!)

Zaterdag 12 september, 15.00 uur, Gorssel 1- SEH 1

Omdat SEH beide wedstrijden uit speelt en FC Zutphen juist de twee duels thuis heeft, zal er geprobeerd worden in overleg met de KNVB om dit bekerpotje in Heerde plaats te laten vinden. Update: 27 juli; datum, tijd en plaats van betreffende duel is inderdaad gewijzigd! Alleen de winnaar van de poule gaat overigens door naar de volgende ronde in de bekercompetitie.

Ondanks dat het een ploeg minder is in de poule zeker geen eenvoudige loting. Met name FC Zutphen is op papier een sterke tegenstander. De ploeg eindigde het afgelopen jaar, dat eerder stopte vanwege het coronavirus, op de tweede plek in de 3e klasse A. Gorssel eindige in hetzelfde seizoen op positie tien in de 4e klasse C.

Mocht SEH doorgaan in de beker, dan zou dat voor het tweede jaar op rij zijn. Vorig jaar zaten de Heerdenaren in een poule met Elspeet, Zalk en Teuge en alle drie de duels werden aan het begin van dat seizoen gewonnen door het vlaggenschip. Daarop volgde een fraaie thuiswedstrijd tegen tweedeklasser FC  Horst, die nipt en misschien wel onverdiend verloren ging met 1-2.

Inmiddels is er ook meer bekend over de voorbereiding van SEH 1. De ploeg gaat het seizoen in met de nieuwe trainer Edwerd Schuring. Hij verwacht zijn mannen op donderdag 6 augustus voor het eerst weer op het veld, voor de start van de voorbereiding. Vanaf dan zal er weer op de gebruikelijke momenten in de week worden getraind door de selectie. Verder staan er ook de nodige oefenpotjes ingepland, deze zijn nog wel deels onder voorbehoud van wijzigingen:

Zaterdag 15 augustus, 14.30 uur, Otterlo 1- SEH 1

Dinsdag 18 augustus, 20.00 uur, SEH 1- ESC Elburg 1

Zaterdag 22 augustus, 15.00 uur, SEH 1- SG Balve/Garbeck

Zaterdag 5 september, 14.30 uur, SEH 1- Swift ’64 1

Dinsdag 8 september, 20.00 uur, EZC ’84- SEH 1 (UPDATE; DUEL GAAT NIET DOOR!)

Dinsdag 15 september, 20.00 uur, SEH 1- Teuge 1 (UPDATE; OOK DIT DUEL GAAT NIET DOOR!)

Zaterdag 19 september start volgens planning vervolgens de competitie voor het nieuwe seizoen weer. Het programma hiervoor wordt later bekend.