Verdere versoepelingen vanaf 1 juli

Donderdag 25 juni 2020

Tijdens de persconferentie van woensdagavond heeft het kabinet weer een aantal versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Ook voor het amateurvoetbal en dus SEH verandert er het nodige, in positieve zin. In dit bericht vertellen we er meer over.

Om het coronavirus onder controle te houden, heeft het kabinet eerder (op 21 april) alle voetbalwedstrijden verboden tot 1 september van dit jaar. Die maatregel vervalt per 1 juli en sporten zonder fysieke beperkingen is vanaf deze datum ook weer toegestaan. Het onderling 1,5 meter afstand houden is tijdens het sporten dus bij de volwassenen ook niet meer nodig, 'normaal spelcontact' mag weer. Ook de amateurteams kunnen zich dus op een gedegen wijze gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen. De competities in het amateurvoetbal kunnen volgens de KNVB nagenoeg starten op de reguliere data van de speeldagenkalender, medio september.

De nieuwe versoepelingen betekenen ook dat we weer bezoekers mogen toelaten op De Eeuwlanden. Familie en vrienden bijvoorbeeld kunnen dus weer een wedstrijd bezoeken, mits ze zich houden aan de basisregels, zoals thuisblijven bij klachten en de 1,5 meter afstand houden. In beginsel mogen er buiten maximaal 250 toeschouwers bijeen zijn. Schreeuwen langs het veld of spreekkoren uitspreken is niet toegestaan.

Voorafgaand en na afloop van het voetballen dienen de leden van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers, die ook per 1 juli weer open mogen. Hetzelfde geldt voor toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties. 

Ook de sportkantines mogen definitief vanaf 1 juli weer open. Dit was eerder aangekondigd en zou doorgaan mits een tweede coronagolf zou uitblijven. Normaliter is ons sportpark en dus ook het clubhuis in de zomerperiode gesloten, maar wegens de bijzondere omstandigheden heeft het bestuur van SEH besloten om daar dit jaar van af te wijken.

De openingstijden van ons clubhuis zijn vanaf 2 juli 2020 als volgt vastgesteld: op de donderdagavond van 19.30 uur tot uiterlijk 23.00 uur en op de zaterdagmiddagen van 13.30 uur tot 17.30 uur. De regels rondom een bezoek aan de kantine volgen nog. Vanaf die datum, 2 juli, wordt er ook alleen nog rondom deze twee tijdsvakken in de week getraind. Een trainingsschema hiervoor volgt eerdaags via deze site.