SEH 1 neemt afscheid van trainer Diender

Dinsdag 09 juni 2020

Het eerste elftal van vv SEH heeft afgelopen vrijdag tijdens haar jaarlijkse afsluitende barbecue afscheid genomen van hoofdtrainer Pascal Diender. Ook werd er afscheid genomen van verzorger en hersteltrainer Kees Stolk en van keeperstrainer John van de Vosse (zie foto).

Want ondanks dat het seizoen medio maart abrupt ten einde kwam, was er onder gepaste omstandigheden afgelopen vrijdag toch nog ruimte voor een afsluitende bijeenkomst voor SEH 1, waar op fraaie wijze afscheid genomen kon worden van diverse personen.

Allereerst waren de woorden van voorzitter Barend de Ruiter gericht aan hoofdtrainer Pascal Diender, die na 1,5 jaar SEH achter zich laat en zijn carrière vervolgt als assistent bij de prachtige amateurclub HHC uit Hardenberg.

De Ruiter roemde Diender om zijn professionele aanpak, heldere en duidelijke manier van communiceren en voetbalvisie én het werk in zijn totaliteit wat hij geleverd heeft bij de voetbalvereniging SEH. Het team SEH 1 en de club SEH gaan Diender missen als trainer en persoonlijkheid en diezelfde Diender mocht dan ook onder luid applaus van alle aanwezigen een kleine attentie in ontvangst nemen namens de vereniging uit handen van de voorzitter.

Vervolgens nam De Ruiter met eveneens mooie woorden namens de vereniging en SEH 1 afscheid van verzorger en hersteltrainer Kees Stolk. Jarenlang was Stolk betrokken in eerder genoemde functies bij het vlaggenschip en altijd was dat op een enorme bevlogen, betrokken en ook zeer zeker erg professionele manier. De selectie, maar ook overige leden van SEH waren altijd welkom bij Stolk, die in het verleden ook actief was als voorzitter van onze vereniging en nog steeds onderdeel uitmaakt van de onderhoudsploeg van SEH. Ook Stolk mocht een kleine attentie in ontvangst nemen namens de vereniging, voor al het fantastische werk wat hij geleverd heeft bij de eerste selectie.

Tot slot nam De Ruiter afscheid van keeperstrainer John van de Vosse. Ook in hem gaat SEH 1 een zeer betrokken persoon verliezen, die niet alleen geweldig werk afleverde als keeperstrainer, maar ook geroemd werd om zijn persoonlijkheid en rustige uitstraling. Van de Vosse was in het verleden ook als keeper actief in het eerste elftal van SEH, was daarna voor korte tijd ook al eens keeperstrainer en keerde drie jaar geleden terug op De Eeuwlanden in diezelfde rol als keeperstrainer. De combinatie van een eigen bedrijf en die van keeperstrainer is wel eens erg lastig, waardoor Van de Vosse besloot tot stoppen met het laatstgenoemde. Ook voor Van de Vosse een attentie namens de vereniging, voor al het gedane werk.

Na de woorden van voorzitter De Ruiter was het tijd voor aanvoerder Michiel de Gooijer om diezelfde personen kort toe te spreken en te bedanken voor bewezen diensten. Veel van die woorden waren overeenkomstig met die van voorzitter De Ruiter. Ook de aanvoerder van het vlaggenschip roemde Diender, Stolk en Van de Vosse om hun professionaliteit en enorme betrokkenheid bij de club SEH. Ook hij overhandigde allen een attentie en daarnaast aan Diender en Van de Vosse nog een extra aandenken, namelijk een prachtig ingelijst SEH-shirt.

Tot slot bedankte aanvoerder De Gooijer nog een aantal spelers van het eerste elftal, die stoppen of elders gaan voetballen. Wessel van der Most stopt na een korte, maar mooie periode bij SEH 1 en gaat zich richten op zijn studie. Reservekeeper Nol Braam gaat ook studeren, waardoor hij zich gaat melden bij een overig seniorenteam. Kristian Stijf en Niels Schuurman, beiden toch al zeer lang betrokken bij de eerste selectie, gaan zich volledig richten op voetballen in het tweede elftal en tot slot nam De Gooijer afscheid van Erik Barneveld, die stopt met selectievoetbal en vermoedelijk gaat voetballen in het derde. Ook voor hen was er een kleine attentie!