Nieuwe versoepelingen rondom corona

Vrijdag 29 mei 2020

Er zijn eerder deze week nieuwe versoepelingen van de maatregelen rondom het coronavirus bekend geworden. Deze hebben ook invloed op voetbalvereniging SEH en haar leden. In dit bericht vertellen we erover.

Het beste nieuws is er voor de jeugd van 13 tot en met 18 jaar: deze jongens en meiden mogen bij SEH vanaf woensdag 3 juni weer zonder de 1,5 meter afstand tot elkaar voetballen en trainen. Dat is dus net als de kinderen tot en met 12 jaar de afgelopen weken al mochten doen. Echte wedstrijden blijven verboden, maar het betekent wel weer (veel) meer mogelijkheden tijdens de trainingen! Voor de senioren geldt nog wel de regel van 1,5 meter afstand tot elkaar.

Als de ontwikkelingen het toelaten, volgen er per 1 juli nieuwe versoepelingen. Zoals het openen van de kantine. Eerder was vastgesteld dat dit pas op 1 september mogelijk zou zijn. Hoe dit er concreet uit gaat zien bij SEH wordt binnenkort duidelijk.

Er geldt wel een voorbehoud op de versoepelingen: als er weer een grote piek komt in het aantal coronapatiënten, dan kunnen deze maatregelen weer worden teruggedraaid. Als club houden we deze ontwikkelingen uiteraard in de gaten en zullen we waar nodig hierover communiceren.

Op De Eeuwlanden zullen de eerder door ons opgestelde coronaprotocollen wel strikt worden aangehouden, om de kans op besmetting met het coronavirus minimaal te houden. Het betekent dus ook nu nog: geen publiek bij de trainingen, toezichthouders die toezien op het handhaven van de regels én een sportpark dat alleen geopend is tijdens de trainingstijden, zoals te zien op de foto bij dit bericht.  We rekenen op ieders respect en begrip hiervoor.

Voor vragen of info hierover: Eric Wagenaar, voorzitter Jeugdbestuur vv SEH, 06-47051980