Ook senioren SEH mogen weer trainen!

Vrijdag 08 mei 2020

Het kabinet heeft woensdagavond op een persconferentie een toelichting gegeven op de versoepeling van een aantal coronamaatregelen. Ook voor het (amateur)voetbal verandert er het nodige vanaf maandag 11 mei aanstaande. In dit bericht wat meer info voor de teams van SEH.

Vanaf die datum, 11 mei, mogen ook degenen die ouder zijn dan 18 jaar georganiseerd buiten sporten, mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden. Voor de jeugd tot en met 18 jaar was dit natuurlijk al toegestaan, waarbij kinderen tot en met 12 jaar ook zonder 1,5 meter afstand mogen voetballen. De jeugdleden van SEH zijn de afgelopen week begonnen met trainen, de selectie-elftallen zullen volgende week hierdoor ook weer gaan aansluiten. En ook de dames zullen waarschijnlijk snel volgen!

Wedstrijden zijn nog niet toegestaan en er mag nog geen gebruik worden gemaakt van de kantine, gezamenlijke kleedkamers en douches. Er zijn geen restricties (beperkingen) aan de groepsgrootte, meldt de KNVB. Dit uiteraard wel op voorwaarde dat de 1,5 meter afstand in acht wordt genomen!

Officiële sportwedstrijden en competities kunnen vanaf 1 september plaatsvinden zonder publiek, mits het coronavirus in Nederland onder controle blijft. Dit geldt voor het betaald- én amateurvoetbal. Vanaf die datum mag naar verwachting de kantine ook weer open.

Het betekent concreet dat er weer meer teams zullen trainen vanaf 11 mei op de velden, zoals SEH 1 en 2. Daarom is het trainingsschema aangevuld, voor de jeugd veranderen de tijden niet. Zie de foto bij dit bericht of dit document voor het schema. Normaliter zijn er verschillende toeschouwers aanwezig bij de trainingen van de selecties, maar ook dat is momenteel niet toegestaan!

Voor wat betreft de regels en protocollen verandert er ook niets. Het verzoek aan de senioren die weer gaan beginnen met trainen is om de genomen maatregelen bij SEH op papier goed door te nemen vóór aanvang van de eerste training! Ze zijn te vinden in dit eerdere gepubliceerde bericht.

NB. HET TRAININGSSCHEMA GELDT TOT EN MET 29 MEI!