Zo kan de jeugd vanaf 6 mei weer trainen

Donderdag 30 april 2020

We mogen bijna weer! Vanaf woensdag 6 mei start voetbalvereniging SEH de trainingen weer op voor alle jeugdelftallen. Diverse mensen binnen SEH zijn druk bezig geweest om te kijken of en hoe de jeugd weer kan trainen. Zij hebben gekeken naar verschillende uitdagingen en regels die daar bij komen kijken. En verschillende documenten én protocollen opgesteld die allemaal in dit bericht te lezen zijn. Het dringende advies aan iedereen: lees dit goed door!

We mogen onder deskundige begeleiding weer voetbalactiviteiten voor de jeugd organiseren zoals trainingen en alternatieve voetbalvormen, dus geen wedstrijden tegen andere verenigingen of met bijvoorbeeld ouders langs de zijlijn. Dat geldt voor al onze jeugdleden; vanaf de Minipups tot en met de J019. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten, voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar geldt dit ook met de strikte voorwaarden dat er 1,5 meter afstand tussen de sporters moet zijn.

De competities starten niet voor het najaar en de kantine en kleedkamers van SEH blijven voorlopig nog dicht. Een training bekijken is niet mogelijk voor ouders en voor de seniorenteams geldt dat er nog geen activiteiten zijn.

Voor de jeugdelftallen is een nieuw trainingsschema gemaakt. Deze is in de afbeelding of hier te vinden. Zoals te zien is wordt alleen op de twee kunstgrasvelden en de strook getraind, in hooguit vier blokken. Er zit voldoende tijd tussen voordat een volgend team weer kan gaan trainen op dezelfde plek. Het is uiteraard van groot belang dat iedereen zich aan dit schema weet te houden, er zullen ook toezichthouders zijn die dit controleren! De trainingen vinden alleen in de namiddagen en avonden op de maandag, dinsdag, woensdag en donderdag plaats. Op bijvoorbeeld vrijdagavond of zaterdag is het sportpark dus gewoon gesloten, voor iedereen!

In deze coronatijd is het verzoek van de regering aan verenigingen dat ook niet-leden de mogelijkheid krijgen mee te doen aan de activiteiten. Dit kan bij ons ook, want Wij zijn SEH! Ben je nog geen lid van onze vereniging, maar wil je wél graag trainen? Neem contact op met Eric Wagenaar (zie zijn contactgegevens onderaan deze pagina) of met buurtcoach Kevin Bosch van de gemeente Heerde. Zijn contactgegevens zijn hier te vinden.

Er zijn door de mensen van SEH de afgelopen week verschillende protocollen opgesteld, die hieronder één voor één te vinden zijn:

- Een protocol speciaal voor trainers en trainsters, vooral voor hen belangrijk om te lezen! Klik hier.

- Een protocol voor spelers en speelsters. Het is belangrijk dat de (jeugd)leden dit lezen of dat dit op zijn minst met hen wordt doorgenomen, zodat ze bekend zijn met de inhoud ervan vóór aanvang van de eerste training! Klik hier.

- Een protocol voor ouders en verzorgers, vooral voor hen belangrijk om te lezen! Klik hier.

- Voor de toezichthouders die controleren of de regels worden nageleefd is ook een protocol opgesteld! Klik hier.

- Tot slot een protocol over veiligheid en hygiëne, voor iedereen belangrijk om te lezenKlik hier.

We rekenen op ieders respect en begrip rondom de maatregelen, ook de komende weken!

Voor vragen of info: Eric Wagenaar, voorzitter Jeugdbestuur vv SEH, 06-47051980

NB. HET TRAININGSSCHEMA GELDT TOT EN MET 29 MEI!