Jeugd SEH kan vanaf 6 mei weer trainen

Zaterdag 25 april 2020

Naar aanleiding van de door het kabinet eerder deze week aangekondigde stappen om de coronapandemie de baas te worden, zijn diverse mensen binnen SEH druk bezig om te kijken of en hoe de jeugd weer kan trainen. Zij kijken ook naar de verschillende uitdagingen en regels die daar bij komen kijken. Via dit bericht vast een update met de huidige stand van zaken:

De strekking is op dit moment voor de jeugd van SEH: vanaf woensdag 6 mei mag er weer getraind worden. De verenigingen mogen onder deskundige begeleiding weer voetbalactiviteiten voor de jeugd organiseren zoals trainingen en alternatieve voetbalvormen, dus geen wedstrijden tegen andere verenigingen of met bijvoorbeeld ouders langs de zijlijn. De bedoeling is dat op 6 mei de activiteiten starten voor al onze jeugdleden; vanaf de Minipups tot en met de J019.

Daar is echter een goed uitgewerkt plan en protocol voor nodig, zeker in deze tijden van corona. En helemaal in Heerde, waar we helaas allemaal in meer of mindere mate al met dit virus te maken hebben gehad... Conform de richtlijnen van het RIVM en de KNVB en in overleg met bijvoorbeeld de gemeente willen we de trainingen graag langzaamaan weer opstarten. Dit vraagt echter een grondige voorbereiding en daarom zullen de trainingen vanaf 6 mei beginnen. Tot die datum is het sportpark dus nog gewoon gesloten!

Ergens in de komende week zal het plan van aanpak openbaar worden gemaakt voor de leden, ouders, trainers, leiders en andere betrokkenen. Advies is daarom om de site daarvoor in de gaten te houden. Uitgangspunt is dus wel om alle jeugd de mogelijkheid te geven om te trainen; van de allerkleinsten tot en met JO19. Maar dan vanaf woensdag 6 mei.

De competities starten niet voor het najaar en de kantines en kleedkamers van SEH blijven voorlopig nog dicht. Lees voor meer info dit bericht op de site van de KNVB.

We rekenen op ieders respect en begrip rondom de maatregelen, ook de komende weken!

Het (jeugd-)bestuur van vv SEH.

Voor vragen of info: Eric Wagenaar, voorzitter Jeugdbestuur vv SEH, 06-47051980