Damian Scholten nieuwe keeperstrainer SEH

Maandag 16 maart 2020

Naast alle perikelen rondom het coronavirus is er op ‘De Eeuwlanden’ toch ook nog goed nieuws te melden. De keepers van de selectie-elftallen zullen vanaf volgend seizoen getraind gaan worden door Damian Scholten (foto) uit Zwolle. Hij is daarmee de nieuwe keeperstrainer van SEH!

Hiermee is de staf voor SEH 1 voor het seizoen 2020/2021 rond. Nieuwe hoofdtrainer is Edwerd Schuring. Gerhard Haverkamp, Wim Hanekamp en Henri Houtman blijven in dezelfde functie verder bij het team betrokken. Jamie van der Pauw Kraan is de verzorgster en Damian Scholten dus de nieuwe keeperstrainer.

Damian schrijft het volgende over zichzelf:

,,Mijn naam is Damian Scholten, ik ben 25 jaar en geboren en getogen in Zwolle. Inmiddels ben ik alweer ruim vijf jaar gelukkig getrouwd en samenwonend met mijn vrouw Merel. Daarnaast werk ik sinds 2015 bij Huisdiervoordeelshop in Zwolle.

Ik ben begonnen met voetballen in de jeugd van CSV'28 in Zwolle, destijds nog op sportpark Het Hoge Laar. Na een lange periode, inclusief de overstap naar het nieuwe sportpark in Stadshagen, heb ik gekozen voor een avontuur bij USV. Joshua Nijlant was daar trainer, mijn neef voetbalde daar, mijn opa had het als ‘supporter’ naar zijn zin bij de club uit  Nieuwleusen en dus besloot ik, ondanks dat ik mijn vrienden moest achterlaten, te gaan voetballen bij USV. Helaas raakte mijn neef geblesseerd aan zijn knie en hebben we nooit samen gevoetbald. Toch heb ik mooie jaren gehad bij een prachtige club!

Hierna ben ik terug gegaan naar CSV'28, maar helaas heb ik door een lange blessure het eerste deel van de competitie moeten missen. Toen ik eindelijk mijn eerste wedstrijd kon spelen voor de hoofdmacht van de club raakte ik wederom geblesseerd en heb ik niet meer gevoetbald. Na dit seizoen heb ik besloten, mede door de blessures, om te stoppen. Toch begon het na een jaar weer te kriebelen. Ik werd gebeld door mijn oude jeugdtrainer, hij werd trainer bij Dieze West. Ze wilden met de club opnieuw beginnen in de 4e klasse en de weg omhoog weer vinden, helaas liep dit allemaal anders en zijn we na een jaar weer uit elkaar gegaan. 

Toen ik een keer op een terrasje in Zwolle zat, werd ik gebeld door mijn oude trainer van USV, Nijlant. Hij vroeg me om op gesprek te komen bij SV Zwolle als keeperstrainer. Dit sprak mij aan. Bij CSV'28 heb ik veel jeugdkeepers getraind en heb ik altijd wel het gevoel gehad dat ik hier meer mee wilde doen. Na een goed gesprek heb ik besloten om mijn voetbalschoenen definitief aan de wilgen, mede door de blessures, te hangen en mij te gaan richten op het trainen van keepers. Door omstandigheden is hier helaas, na een korte samenwerking, plotseling een eind aan gekomen. 

Afgelopen maand werd ik gebeld door Gert Toorn van SEH. Na een goed en oriënterend gesprek met Gert en de nieuwe hoofdtrainer Edwerd Schuring zijn we drie weken later nogmaals bij elkaar gekomen. Ditmaal bij de wedstrijd SEH- CSV'28. Wederom een zeer gastvrije ontvangst. Na onder andere een korte rondleiding, uitleg over de club en korte gesprekken met meerdere personen zijn we in de week daarna tot een akkoord gekomen. Reden voor dit akkoord van mijn kant waren de goede gesprekken, de gastvrije ontvangsten, de faciliteiten op het sportpark en de ambities van de club.

Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan met de keepers bij SEH. Met mijn manier van trainen hoop ik de keepers naar een hoger niveau te helpen en samen te kunnen streven naar een mooi seizoen!

Tot ziens bij SEH Heerde!’’

 

De voetbaltechnische commissie (vtc) van de vereniging wenst Damian, alsmede de hele staf, vast een heel mooi seizoen toe!