Knappe zege van SEH bij Dieze West

Zaterdag 15 februari 2020

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde staat weer in het linkerrijtje van de 4e klasse D. Zaterdagmiddag werd alweer de derde wedstrijd op een rij gewonnen. Ditmaal was de ploeg in Zwolle sterker dan Dieze West: 1-4!

Op voorhand een lastig karwei voor de mannen van trainer Pascal Diender. Dieze was immers de nummer vier op de ranglijst en had de eerste periode gewonnen. In die fase van het seizoen wist de ploeg het heenduel op De Eeuwlanden ook overtuigend te winnen met 0-3. SEH speelde ten opzichte van de vorige week gewonnen wedstrijd tegen Wilsum met één wijziging bij de aftrap: doelman Gert Jan Barneveld was afwezig en werd zeer verdienstelijk vervangen door jongeling Ties van Leeuwen.

In de beginfase van de wedstrijd ging de bal behoorlijk op en neer op het Zwolse kunstgrasveld, waar de wind blij vlagen een flinke invloed had op de wedstrijd. SEH probeerde veel en vroeg druk te zetten op de defensie van Dieze West. De Zwollenaren zochten met lepe steekballen de aanvallers in de diepte, maar de spelers werden in het eerste kwartier geregeld afgevlagd.

De uitploeg, spelend in het rood, kreeg ook mogelijkheden. Spits Harmen van Oene ontfutselde de bal van een verdediger, maar zag geen kans om te schieten. Wessel van der Most zag even later een bal net naast het doel gaan. Dezelfde buitenspeler was na precies een kwartier wel trefzeker: Hein Dezijn wist Van der Most met een goede en verre ingooi te bereiken en de jongeling schoot de bal fraai over de uitkomende doelman: 0-1. Over en weer waren er mogelijkheden te noteren in het verloop van de eerste helft. Sven Veldhuis zag een fraai schot net over het doel belanden bijvoorbeeld. Binnen drie minuten wist SEH vervolgens de voorsprong uit te bouwen van 0-1, naar 0-3. Eerst was het Mathijs Logtenberg, die van dichtbij wist binnen te schieten. Hij kreeg de bal via Davy Bax en Michiel de Gooijer (uit een vrije trap van Jeremy van de Beek) op een presenteerblaadje. Amper twee minuten later was het Wessel van der Most met zijn tweede van de middag. De buitenspeler werd goed weggestuurd en schoot de bal netjes in de verre hoek. Dieze probeerde voor de rust nog te scoren, kreeg daartoe ook enkele kansen, maar de scherpte ontbrak. En als de inzet wel een keer binnen de palen was, redde doelman Ties van Leeuwen fraai.

De frustraties en ergernissen bij Dieze werden groter richting het einde van de eerste helft. Een aantal jonge Zwolse toeschouwers moest al vermanend worden toegesproken, toen zij snoepjes richting het veld (en de grensrechter) gooiden. De keeper van de thuisploeg vond het in de rust verder ook welletjes en moest worden vervangen door een medespeler.

SEH ging in de tweede helft, dit keer met de wind tegen, door op dezelfde weg. Nadat jongeling Jordy Wagenaar in het veld was gekomen voor de niet geheel fitte Jeremy van de Beek (en er daarmee liefst vier spelers van SEH in het veld stonden die nog bij de JO19 mee zouden mogen doen!) probeerde Dieze wat terug te doen. Doelman Ties van Leeuwen bracht tot twee keer toe goed redding en in de omschakeling wist de uitploeg het duel in het slot te gooien. Via Harmen van Oene en Davy Bax kwam de bal in het strafschopgebied bij Sven Veldhuis. Hij speelde nog een verdediger uit en schoot koeltjes binnen: 0-4. Niet gek veel later kon Dieze West toch nog wat terug doen, toen de sterke speler Lahzal wist te scoren. In het laatste half uur veranderde de score vervolgens niet meer. Wel kwamen bij SEH Dennis Bijsterbosch en Erik Barneveld nog in het veld, kregen dezelfde Bijsterbosch en Sven Veldhuis namens de Heerdenaren nog een gele kaart van scheidsrechter Damhuis én werd er aan beide zijde van het veld in de laatste vijf minuten nog een doelpunt afgekeurd. De eindstand werd dus 1-4.

Een mooie en fijne zege voor SEH, dat daarmee al drie weken achter elkaar de volle buit heeft weten te pakken. De ploeg doet op de ranglijst ook goede zaken, want het is een plekje gestegen en is nu weer in het linkerrijtje te vinden (zevende). Doordat verschillende teams in de subtop gelijk hebben gespeeld is de achterstand op nummer vier (Dieze West) nog maar twee punten. De komende weken speelt SEH geen competitie, maar wel een aantal oefenwedstrijden. Het eerstvolgende duel om ‘het echie’ is op 7 maart, dan thuis tegen CSV’28 uit Zwolle.

Opstelling SEH: Ties van Leeuwen; Rowin Moerenhout, Hein Dezijn, Michiel de Gooijer ©, Owen Niemeijer; Jeremy van de Beek (53. Jordy Wagenaar), Mathijs Logtenberg (85. Erik Barneveld), Sven Veldhuis; Wessel van der Most, Harmen van Oene (70. Dennis Bijsterbosch) en Davy Bax

Aantal toeschouwers: circa 80