Tweede zege op een rij voor SEH

Zaterdag 08 februari 2020

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdagmiddag de twee overwinning op een rij geboekt. Op het eigen sportpark ‘De Eeuwlanden’ kon tegenstander Wilsum wel twee keer scoren, maar dat was voor de oranjehemden niet voldoende om een nederlaag te voorkomen: 4-2.

Op voorhand een wedstrijd tussen de nummers acht en tien op de ranglijst. Op papier een duel dat SEH dus zou moeten kunnen winnen, maar het team heeft zich dit seizoen al vaker verslikt in ploegen uit het rechterrijtje. Na de 1-3 overwinning vorige week op Reaal Dronten viel er slechts één wijziging te noteren in het basiselftal van trainer Pascal Diender: de weer aanwezige Wessel van der Most verving de geblesseerde Robert-Jan van den Hoek. Ook Dennis Bijsterbosch mocht na een schorsing weer spelen, maar begon op de bank.

In de openingsfase ging het spel behoorlijk op en neer en ontstonden er een paar gevaarlijke momentjes voor beide doelen. De eerste échte mogelijkheid was na tien minuten gelijk raak: Rowin Moerenhout schoot een vrije trap fraai binnen van twintig meter afstand: 1-0. Wilsum liet het er niet bij zitten en kreeg diverse mogelijkheden. Zo kopte Gert Jan Sollie uit een vrije trap net naast. SEH-aanvoerder Michiel de Gooijer kwam bij de overtreding voorafgaand goed weg zonder een kaart te ontvangen van arbiter Kwakkel. Na verloop van tijd kreeg de thuisploeg wat meer de controle, zonder groots te voetballen. De gelijkmaker viel op dat moment redelijk uit het niets. Het was Daniel Niemeijer die van afstand in de verre hoek binnen schoot: 1-1. In het laatste kwartier voor de rust ging SEH weer op zoek naar de voorsprong en daartoe kreeg het diverse mogelijkheden. Moerenhout schoot nu een vrije trap een halve meter over het doel en Sven Veldhuis zag een hard schot goed gekeerd worden door doelman Riezebos. Op slag van rust werd het toch nog 2-1. Wilsum kreeg een voorzet niet weg en via een rebound van onder meer Davy Bax kwam de bal bij Wessel van der Most, die van dichtbij kon binnenkoppen. Daardoor ging SEH toch met een voorsprong de kleedkamer in.

De tweede helft was van SEH-zijde een stukje beter. De ploeg kreeg ook gelijk twee flinke kansen, maar zowel Davy Bax als Mathijs Logtenberg wisten niet te scoren. Vervolgens probeerden doelpuntenmakers Rowin Moerenhout en Daniel Niemeijer het allebei nog maar eens zonder succes. Met de start van de regenbuien leek het duel als een nachtkaars uit te gaan, maar een kwartier voor tijd veerde iedereen toch op. Het was voor velen het hoogtepunt van de middag. Jeremy van de Beek speelde de corner op Hein Dezijn, die verwoestend uithaalde. Zijn streep ging heerlijk binnen: 3-1. Even daarvoor had Dennis Bijsterbosch aanvaller Harmen van Oene al vervangen, waardoor Sven Veldhuis in de spits kwam te staan. Die kon op zijn beurt ook nog een doelpuntje meepikken vijf minuten voor tijd, toen Veldhuis een verkeerde pass van Wilsum zomaar kon oppikken en alleen op de keeper af kon. Het slotakkoord was echter voor Wilsum, dat na de derde Heerder treffer nog een bal van de doellijn weggekopt zag worden door SEH-verdediger Owen Niemeijer. Gert Jan Sollie zorgde uiteindelijk voor de tweede treffer van de oranjehemden met een fraai afstandsschot: 4-2.

Een goede en belangrijke overwinning voor SEH, hoewel daar op de stand nog weinig van te merken is. De Heerdenaren blijven op positie acht staan, maar lopen wel hard in op verschillende concurrerende ploegen. Volgende week speelt SEH het uitduel in Zwolle tegen Dieze West. Aanvang: 15.00 uur!

Opstelling SEH: Gert Jan Barneveld; Rowin Moerenhout, Hein Dezijn, Michiel de Gooijer ©, Owen Niemeijer; Jeremy van de Beek, Mathijs Logtenberg, Sven Veldhuis; Wessel van der Most, Harmen van Oene (71. Dennis Bijsterbosch) en Davy Bax

Primera man of the match: Hein Dezijn

Aantal toeschouwers: circa 120