SEH boekt zege in polder

Zondag 02 februari 2020

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdagmiddag haar tweede uitzege van deze competitie geboekt. De ploeg kwam, zonder in al te veel moeilijkheden te komen, op een 0-3 voorsprong. Daarna beet Reaal Dronten nog wel van zich af, maar dat resulteerde slechts in één doelpunt: 1-3.

Voorafgaand was het een wedstrijd tussen twee middenmoters; de nummer negen thuis tegen de nummer acht. Om toch weer naar het linkerrijtje te kunnen kijken moest er dus gewonnen worden. Beide ploegen speelden in de eerste competitieronde ook tegen elkaar. Toen eindigde het duel in 4-2 voor de Heerdenaren, nadat de uitploeg een 0-2 voorsprong had verspeeld. SEH moest de nodige wijzigingen doorvoeren na de nederlaag vorige week op eigen veld tegen WZC. Dennis Bijsterbosch was geschorst, Wessel van der Most afwezig en Erik Barneveld niet fit. Aanvoerder Michiel de Gooijer was juist terug van een schorsing. Verder mochten onder meer ook Harmen van Oene, Mathijs Logtenberg en Davy Bax aan de aftrap beginnen.

De omstandigheden deze middag waren pittig in Dronten. Het natuurgrasveld was niet al te best en er stond een stevige wind. Desondanks ging Reaal furieus van start en had het binnen twee minuten al voor kunnen staan. Remco Drenth en Jelle Zaal waren in de buurt van de openingstreffer, maar doelman Gert Jan Barneveld bracht goed redding. De thuisploeg kwam er in de eerste helft verder amper aan te pas. SEH juist wel, mede gesteund door de rugwind. Na dik tien minuten spelen kwamen de blauwwitten op voorsprong na een fraaie aanval. Via een omschakeling uit het boekje gaf Jeremy van de Beek de bal diep op Davy Bax en de buitenspeler schoot de bal keurig onder de keeper door: 0-1. Nog geen vijf minuten later werd de voorsprong verdubbeld door topscoorder Harmen van Oene: hij kreeg de bal op randje 16 en schoot de bal mooi in de verre hoek. Met zijn zevende doelpunt van het seizoen zorgde de spits voor de 0-2. Na de doelpunten waren er in de eerste helft weinig echte kansen of mogelijkheden meer te noteren.

In de tweede helft had SEH de wind tegen. Trainer Pascal Diender wisselde Kristan Stijf voor de niet geheel fitte Robert-Jan van den Hoek. Het gros van de toeschouwers zat evenwel nog binnen, toen de 0-3 al viel. In de 47e minuut was het Sven Veldhuis die met een harde schuiver over de grond doelman Van de Waterlaat wist te verschalken. Daarmee leek de wedstrijd beslist, maar Dronten gaf nog niet op. Drenth was eerst met een kopbal bij de achterlijn al in de buurt van het doel, even later kon hij écht juichen. Hij schoot de bal binnen op aangeven van Danny Mol: 1-3. Wat volgde was een periode van zo’n tien tot vijftien minuten waarin Dronten diverse kansen kreeg op meer doelpunten. Maar onder anderen Giovanni Wegman en Mol wisten niet te scoren.

In het laatste kwart van de wedstrijd werd het spel er niet meer beter op en wist Dronten ook nog nauwelijks grote kansen te creëren. SEH was met onder meer Mathijs Logtenberg nog in de buurt van een doelpunt. Bij de bezoekers kwam ook jongeling Jeroen van der Laan nog in het veld voor Sven Veldhuis, terwijl scheidsrechter Pekaar in de slotfase nog driemaal een gele kaart toonde aan spelers van Dronten. De eindstand bleef hoe dan ook gewoon staan op 1-3.

Een mooie en fijne overwinning voor SEH. Afgezien van een korte periode in de tweede helft is er ook weinig op af te dingen door de thuisploeg. Door de zege houden de Heerdenaren nog de aansluiting met het linkerrijtje. Maar om daar weer echt in te komen zal er meer en vaker gewonnen moeten worden. Bijvoorbeeld volgende week, thuis tegen Wilsum. Aanvang: 14.30 uur. Daarvoor, om 12.00 uur, wordt het vernieuwde clubhuis geopend. Iedereen welkom!

Opstelling SEH: Gert Jan Barneveld; Rowin Moerenhout, Hein Dezijn, Michiel de Gooijer ©, Owen Niemeijer; Jeremy van de Beek, Mathijs Logtenberg, Sven Veldhuis (83. Jeroen van der Laan); Robert-Jan van den Hoek (46. Kristian Stijf), Harmen van Oene en Davy Bax

Aantal toeschouwers: circa 100