SEH verliest derby in eigen huis

Zaterdag 25 januari 2020

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft de eerste competitiewedstrijd van het kalenderjaar 2020 verloren. De mannen van trainer Pascal Diender kwamen in de derby tegen WZC nog wel op voorsprong, maar zagen de bezoekers uiteindelijk er met de overwinning vandoor gaan. Jarno van Essen was met het beslissende doelpunt de gevierde man: 1-2.

Beide ploegen mochten weer, na 1,5 maand winterstop! Op voorhand leek WZC de favoriet. De ploeg had zes punten meer op de ranglijst en had veel belang bij een overwinning voor ook de tweede periode. SEH beschikte over een nagenoeg complete selectie. Alleen aanvoerder Michiel de Gooijer zat zijn laatste wedstrijd schorsing uit. Daardoor begon, enigszins verrassend, Robert-Jan van den Hoek centraal achterin.

Een vol sportpark De Eeuwlanden zag dat het in de beginfase van de wedstrijd een beetje aftasten was. Het eerste kwartier kon er slechts één mogelijkheid genoteerd worden: buitenspeler Jonas Faber van WZC zag een afstandsschot net naast het doel belanden. Nadat scheidsrechter Holtus al enkele gele kaarten moest uitdelen volgde een tegenvaller voor SEH. Erik Barneveld kon niet verder en werd vervangen door Davy Bax. Slechts enkele minuten later konden de supporters uit Heerde juichen. Jeremy van de Beek werd weggestuurd en schoot de bal onder doelman Bos in het doel. Veel Wapenvelders, inclusief de assistent-scheidsrechter, dachten aan buitenspel, maar scheidsrechter Holtus keurde het doelpunt goed. Het was het teken voor WZC om er een schepje bovenop te doen en dat leidde ook al snel tot wat mogelijkheden. De ploeg ging veelvuldig op zoek naar de diepe spitsen Keijl en Balavac en de vaardige buitenspelers Van Essen en Faber werden ook steeds vaker gevaarlijk. Uiteindelijk resulteerde dit in de 41e minuut in de gelijkmaker. Nu waren de rollen omgedraaid: WZC was blij met het doelpunt, maar SEH dacht een buitenspel. Toch werd ook dit doelpunt van Jonas Faber goedgekeurd. Vlak voor rust was Balavac nog in de buurt van een treffer, maar doelman Gert Jan Barneveld keepte een puike pot.

Met Harmen van Oene in het veld bij SEH ging de tweede helft van start. WZC probeerde veel druk te zetten en kwam regelmatig voor het doel. De thuisploeg kwam er echter regelmatig met veel gevaar uit in de omschakeling. Dit leverde een interessant schouwspel op. Wessel van der Most kon bij een diepe bal bijna profiteren na half ingrijpen van doelman Bos, bijvoorbeeld. Aan de andere kant kreeg keeper Barneveld het ook drukker, met pogingen van onder meer Boerdam en Keijl. Toch werd er nog niet gescoord door WZC. Evenmin door SEH, dat in de omschakeling enkele opgelegde kansen kreeg. Davy Bax had een goede mogelijkheid, maar ging voor eigen succes in plaats van de bal afgeven op ploegmaat Van Oene. En Sven Veldhuis kreeg een diepe bal net niet langs doelman Bos getikt. Het leek erop dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen, maar met nog acht minuten officiële speeltijd te gaan kwam WZC toch op een voorsprong. De ploeg had daartoe al wat kansen gehad, maar uiteindelijk haalde Jarno van Essen de trekker wel succesvol over: 1-2. SEH probeerde het nog wel in een slotoffensief, maar het hielp daarbij niet mee dat Dennis Bijsterbosch vlak voor het einde het veld moest verlaten na een tweede gele kaart. Daarmee was de zege van WZC binnen. SEH eindigde het duel op het eindformulier met zes gele kaarten (waarvan dus twee voor Bijsterbosch); WZC kreeg drie gele prenten.

Er had meer ingezeten voor SEH, maar uiteindelijk vertrekt WZC met de volle buit weer richting Wapenveld. De bezoekers doen daarmee goede zaken in de stand en voor de tweede periode, aangezien concurrenten als VSW en Dieze West punten hebben laten liggen. SEH blijft op plek acht staan, maar ziet een aantal concurrenten wel verder weglopen. Volgende week moeten de Heerdenaren naar Reaal Dronten, aanvang 14.30 uur!

Opstelling SEH: Gert Jan Barneveld; Kristian Stijf (78. Mathijs Logtenberg), Rowin Moerenhout (46. Harmen van Oene), Hein Dezijn, Robert-Jan van den Hoek, Owen Niemeijer; Jeremy van de Beek, Dennis Bijsterbosch, Sven Veldhuis; Erik Barneveld (24. Davy Bax) en Wessel van der Most

Aantal toeschouwers: circa 700

Primera man of the match: Gert Jan Barneveld