SEH en Edwin Benning verlengen samenwerking

Donderdag 19 december 2019

Ruim vijf maanden staat Edwin Benning (foto) aan het roer bij SEH 2 en heeft hij zijn weg gevonden binnen de voetbalvereniging uit Heerde. De voetbaltechnische commissie is dan ook blij dat het de samenwerking met de trainer/coach heeft weten te verlengen met nog een seizoen bij de witte muizen! Ook volgend seizoen zal Edwin Benning dus actief zijn op ‘De Eeuwlanden’.

Gert Toorn van de voetbaltechnische commissie (vtc) laat het volgende weten: ,,De samenwerking verloopt prettig en wij zien dat het team zich ontwikkelt. Wij wilden een nieuw elan en een frisse wind voor deze groep en die hebben we gekregen. Met zijn gedrevenheid en persoonlijke benadering past Edwin goed bij SEH en de koers die wij op voetbaltechnisch gebied willen varen.’’

SEH 2 kende een goede seizoenstart en heeft lange tijd op de gedeelde eerste plaats gestaan. Na een aantal wedstrijden zakte de ontwikkeling van het team iets in. ,,Je kunt nooit een strakke stijgende lijn maken qua ontwikkeling, alleen raketten gaan in een rechte lijn, en zelfs die willen nog wel eens een andere route kiezen’’, aldus oefenmeester Benning over de ontwikkeling van zijn team. ,,Deze jongens kunnen allemaal veel meer dan ze zelf beseffen en denken, dat maakt dat de prestaties in deze groep grillig zijn. Niettemin gaat deze groep een goed seizoen draaien en zeker in de top 3 eindigen.’’ En met de laatste opmerking steekt de trainer zijn ambities ook niet onder stoelen of banken.

De oefenmeester vertelt over de verlenging van het contract: ,,Ik ben nog niet klaar bij SEH 2. De groep ontwikkelt zich voldoende in mijn ogen, bovendien voel ik mij hier prettig en gewaardeerd. Voor mij belangrijke aspecten om bij te tekenen.’’ En zo zijn SEH en de trainer nog een jaar aan elkaar verbonden.

De voetbaltechnische commissie wenst Edwin Benning en SEH 2 een goede, leerzame maar vooral ook plezierige tweede seizoenshelft toe!