SEH glijdt onderuit in ’s-Heerenbroek

Zaterdag 14 december 2019

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft haar laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar 2019 verloren. In en tegen koploper ’s-Heerenbroek kon er onder kletsnatte omstandigheden niet voorkomen worden dat de gastheren uiteindelijk vrij ruim wonnen, met 4-1.

Op voorhand was het al een lastige wedstrijd voor de blauwwitten uit Heerde.  ’s-Heerenbroek was de trotse koploper en mocht zich bij een overwinning zeker  ‘herbstmeister’ noemen. De ploeg had bovendien de laatste vijf wedstrijden gewonnen en had dus een goede vorm. SEH daarentegen kon na een nederlaag tegen Zalk en een gelijkspel tegen VEVO wel weer een overwinning gebruiken. Trainer Pascal Diender moest echter vooral centraal achterin puzzelen. Aanvoerder Michiel de Gooijer was geschorst en Hein Dezijn en William Bax geblesseerd. Ook Robert-Jan van den Hoek was afwezig, door ziekte. Wel was er een basisplaats voor Sven Veldhuis en Dennis Bijsterbosch.

Van begin af aan probeerde ’s-Heerenbroek met veel fysieke kracht op zoek te gaan naar het doel van SEH. De ploeg kreeg na vijf minuten ook al een flinke kans, maar spits Rob Henniphof schoot een voorzet zwak in, waardoor de bal nog gekeerd kon worden. Na ruim een kwartier konden de gastheren wél juichen. Erik Barneveld leed duur balverlies en ’s-Heerenbroek kwam er razendsnel uit. Middenvelder Wim Kwakkel werd in de diepte gestuurd en schoot de bal achter doelman Gert Jan Barneveld. Naar mate de eerste helft vorderde kwam SEH wat meer in de wedstrijd. Na 25 minuten kreeg het team de eerste, échte kans: Wessel van der Most gaf de bal mooi voor op Mathijs Logtenberg, maar de middenvelder kopte de bal net naast. Nog geen twee minuten later lag het leder in het andere doel. Na een aanval door het centrum wist aanvoerder William Meuleman de voorsprong te verdubbelen. Tot aan de rust kregen beide ploegen nog wat halve kansen, trok scheidsrechter Celen tweemaal geel voor SEH, maar werd er bovenal niet meer gescoord.

Vlak voor de rust was het miezeren al veranderd in serieuze regen. Het veld werd daardoor steeds slechter en zwaarder om te bespelen. Bovendien zorgde de grijze lucht ervoor dat het zicht steeds minder werd op het natuurgrasveld, zonder verlichting bovendien. SEH begon de tweede helft met jongeling Jeroen van der Laan in het veld voor Harmen van Oene. Hierdoor kwam Sven Veldhuis in de spits te staan. En juist hij wist de spanning in de wedstrijd terug te brengen, nadat hij een goede voorzet van Owen Niemeijer op fraaie wijze wist te verlengen: 2-1. De aanwezige toeschouwers, grotendeels uit Heerde, kropen nog maar eens wat dichter bij elkaar op de kleine tribune voor een hopelijk spannend laatste half uur.

Van echt voetbal was door het nagenoeg onbespeelbare veld nauwelijks nog sprake. Kansen waren er wel zo hier en daar nog. Wessel van der Most kwam bijvoorbeeld net tekort om de bal langs de keeper te tikken, en kreeg voor die actie ook geel. Maar de meeste mogelijkheden waren voor ’s-Heerenbroek. Twintig minuten voor tijd leek het duel beslist, toen Björn Wezenberg van dichtbij kon binnen schieten en scoorde. De thuisploeg zag een zeker lijkend doelpunt stranden, omdat de bal door de modder net niet over de doellijn ging. Trainer Diender wisselde nog tweemaal, waardoor ook SEH-invallers Christian van Beek en Jordy Wagenaar wat speeltijd kregen in de slotfase. Toch konden ook zij niet voorkomen dat andermaal Wezenberg nogmaals wist te scoren: 4-1. Direct daarna vond scheidsrechter Celen, met 86 minuten op het scorebord, het welletjes vanwege de invallende duisternis en floot hij af. Niemand die dat heel erg leek te vinden, overigens.

Een flinke nederlaag dus nog zo voor SEH, aan het eind van het kalenderjaar 2019. Door de nederlaag is de ploeg een plekje gezakt op de ranglijst. De blauwwitten uit Heerde zijn nu achtste (gedeeld zesde, met CSV’28 en Zalk). De ploeg heeft de eerste competitiewedstrijd pas weer op 25 januari. Dan vindt de derby op De Eeuwlanden plaats tegen WZC uit Wapenveld! Het onder de 23-team heeft dinsdag nog wel een kraker te spelen voordat de winterstop begint, tegen vv Heerde op het sportpark van SEH. Aanvang: 20.00 uur.

Opstelling SEH: Gert Jan Barneveld; Kristian Stijf, Rowin Moerenhout, Owen Niemeijer; Jeremy van de Beek (82. Jordy Wagenaar), Dennis Bijsterbosch (82. Christian van Beek), Mathijs Logtenberg, Sven Veldhuis; Erik Barneveld, Harmen van Oene (46. Jeroen van der Laan) en Wessel van der Most

Aantal toeschouwers: circa 120