FOTO'S: Derby tussen SEH en VEVO eindigt in gelijkspel

Zondag 08 december 2019

De wedstrijd tussen de voetbalploegen SEH uit Heerde en VEVO uit Veessen heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. In een duel met veel sfeer en strijd, maar weinig doelpuntrijke kansen, werd er door beide ploegen eenmaal gescoord in deze derby: 1-1.

Voor het eerst in de geschiedenis werd deze derby in de gemeente Heerde in de avond gespeeld. Hierdoor was er veel publiek aanwezig. Daarnaast waren de nodige festiviteiten rondom het duel georganiseerd. Zo werd er sfeervol vuurwerk afgestoken, konden liefst vijf jeugdteams van SEH in de rust gehuldigd worden vanwege het behaalde kampioenschap en hield zanger Mannes na afloop de sfeer er goed in. Alle ingrediënten waren dus aanwezig voor een mooie avond. De blauwwitten uit Heerde begonnen met enkele wijzigingen, ten opzichte van de wedstrijd van vorige week (de nederlaag bij Zalk): Mathijs Logtenberg begon op het middenveld in plaats van de niet geheel fitte Dennis Bijsterbosch. Kristian Stijf verving achterin de geblesseerde Hein Dezijn.

Na een sfeervolle opkomst op een vol sportpark De Eeuwlanden werd even na 18.00 uur afgetrapt voor het duel. SEH had veelal de bal en mocht proberen het spel te maken, terwijl VEVO afwachtte en met scherpe counters er gevaarlijk probeerde uit te komen. Dat leverde een interessant spel op, met zo af en toe ook een opstootje. Beide ploegen kregen in de eerste helft wat kansen. Jeroen Bronsink zag namens de gasten zijn poging gekeerd worden door doelman Gert Jan Barneveld. En Roald van Bessen zag een afstandsschot via de hak van Rowin Moerenhout net naast gaan. Heel Veessen schreeuwde in de daarop volgende corner om een penalty na hands, maar scheidsrechter Koopmans vond het niks.  SEH kreeg ook wel mogelijkheden, bijvoorbeeld via Robert- Jan van den Hoek, maar gescoord werd er nog niet. En nadat Erik Barneveld zijn voorzet via de lat over het doel zag belanden, werd er gefloten voor de rust met de brilstand op het scorebord.

Na een zeer fraaie huldiging van de kampioenteams kwam SEH al vrij snel in de tweede helft op voorsprong. Spits Harmen van Oene reageerde uitstekend op een voorzet vanaf de rechterzijde van Wessel van der Most en schoot met links binnen: 1-0. Via Mathijs Logtenberg kreeg de ploeg uit Heerde dé kans om op 2-0 te komen. Eerst schoot de middenvelder zijn poging op de keeper. VEVO-doelman Liefers legde vervolgens de bal voor zich neer, omdat hij dacht dat er werd afgefloten voor buitenspel. Dit was echter niet het geval, waardoor de bal andermaal voor Logtenberg zo voor het inschieten lag. Maar de SEH’er had dit te laat door en de bezoekers konden erger voorkomen. Naar mate de tweede helft vorderde werd het duel feller. Scheidsrechter Koopmans moest in totaal zeven kaarten trekken.

Het leek erop dat de blauwwitten de overwinning over de streep konden trekken op het eigen sportpark, maar vijf minuten voor tijd ging het toch mis. Invaller Kroes stond nog maar net in het veld en hij wist een lange bal letterlijk in het doel te lopen na zwak verdedigen: 1-1. Een bloedstollende slotfase volgde. VEVO rook bloed, helemaal toen aanvoerder Michiel de Gooijer van SEH na een overtreding met een rode kaart van het veld af moest. Aan de andere kant schreeuwde heel Heerde in de blessuretijd nog om een penalty nadat Robert- Jan van den Hoek onderuit ging en er direct daarna ook om hands werd geschreeuwd. Maar de bal ging niet op de stip, waardoor het duel in een gelijkspel eindigde.

Al met al een terechte uitslag, gezien de verhoudingen op het veld. Beide ploegen schieten echter weinig op met het puntje. SEH staat nu op plek zeven (gedeeld zesde) met nog één duel voor de winterstop te gaan. Volgende week moet de ploeg naar de koploper in deze competitie,  ‘s-Heerenbroek. Aanvang: 14.30 uur!

Opstelling SEH: Gert Jan Barneveld; Kristian Stijf, Rowin Moerenhout, Michiel de Gooijer ©, Owen Niemeijer; Jeremy van de Beek, Mathijs Logtenberg (70. Sven Veldhuis), Robert-Jan van den Hoek; Erik Barneveld, Harmen van Oene en Wessel van der Most

Primera man of the match: Harmen van Oene

Toeschouwers: circa 650- 700

Tijdens het duel zijn ook actiefoto's gemaakt door fotograaf Leon Schotman. De afbeeldingen zijn in het speciaal daarvoor aangemaakte foto-album te bekijken. Klik hier!