Teleurstellende nederlaag voor SEH in Zalk

Zaterdag 30 november 2019

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdagmiddag de competitiewedstrijd in en tegen Zalk verloren. De ploeg kwam in een duel met over en weer volop kansen nog wel op voorsprong, maar gaf deze ook snel weer weg in de tweede helft. Een doelpunt een kwartier voor tijd deed de blauwwitten uiteindelijk de das om: 2-1.

Op voorhand beloofde het een interessante wedstrijd te worden, tussen twee teams die graag wilden winnen. SEH stond wat hoger op de ranglijst, maar het verschil was niet enorm. Beide ploegen speelden eerder dit seizoen ook al in de voorronde van de beker tegen elkaar, toen wonnen de Heerdenaren met 0-3. Maar van onderschatting kon geen sprake zijn. SEH begon het duel met één wijziging ten opzichte van de wedstrijd van vorige week: Erik Barneveld startte in de basis in plaats van de niet geheel fitte Mathijs Logtenberg.

De wedstrijd was nog geen minuut bezig, of het aluminium werd al geraakt achter doelman Gert Jan Barneveld: een afstandsschot van Zalk viel net niet binnen. Dat was gelijk een goede waarschuwing voor SEH in de openingsfase. Naar mate de eerste helft vorderde kreeg SEH wel meer de controle en dwong het ook mogelijkheden af, maar de grootste kansen waren toch voor de thuisploeg. Jorn Kroes schoot de bal bijvoorbeeld een keer van dichtbij op doelman Barneveld en zag even later het leder tegen de paal belanden. SEH daarentegen stuitte keer op keer op keeper Berry Wagterveld (geboortejaar 1979!). Robert-Jan van den Hoek, Erik Barneveld en Mathijs Logtenberg wisten daardoor niet te scoren. Laatstgenoemde moest na een kwart duel al in het veld komen, nadat Hein Dezijn er met een enkelblessure af moest. Ondanks de mogelijkheden aan beide kanten was de ruststand dus 0-0.

In het begin van de tweede helft was het een periode wachten op de 1-0. Kansen waren er dan ook zeker voor Zalk, maar doelman Gert Jan Barneveld stopte de ene na de andere bal en ontpopte zich tot redder van SEH. Na twintig minuten spelen in de tweede helft wist hij zelfs nog een hand te krijgen achter een harde inzet van dichtbij van Simon van Halm. Een minuut later lag de bal in het netje van Zalk. Harmen van Oene nam een voorzet van rechts keurig aan en schoot het leder in de hoek: 0-1. Heel lang kon SEH echter niet genieten van die voorsprong. Sterker; tien minuten later was de stand alweer 2-1. Twee vrijwel identieke goals van Zalk, gescoord door Hendri Vinke en Sander Kuiper, zorgden voor de voorsprong van de thuisploeg. In beide gevallen kwam de bal hoog voor het doel, werd er niet goed weggewerkt en kon er in de rebound binnen worden geschoten. Met Christian van Beek nog in het veld probeerde SEH in het laatste kwartier nog wat terug te doen. Af en toe liepen de gemoederen hoog op en daardoor kreeg onder meer Jeremy van de Beek nog een gele prent, maar van goed voetbal was geen sprake. Echt uitgespeelde kansen kreeg de uitploeg ook niet en het mocht andermaal doelman Barneveld danken dat Zalk niet nog wat vaker wist te scoren in de slotfase. Scheidsrechter Pot floot daarom af bij een 2-1 eindstand.

Een teleurstellend resultaat voor SEH, dat de laatste weken goed spel liet zien met dito uitslagen. Tegen het fysiek sterke en tactisch slimme Zalk konden de mannen trainer van Pascal Diender echter grote delen van het duel geen vuist maken. De Heerdenaren hadden op basis van de andere uitslagen op de velden uitstekende zaken kunnen doen in de 4e klasse D, maar zijn door de nederlaag nu terug te vinden op positie zes. Volgende speelt SEH de derby thuis tegen VEVO. Opgelet; aanvang is 18.00 uur!

Opstelling SEH: Gert Jan Barneveld; Hein Dezijn (22. Mathijs Logtenberg- 76. Christian van Beek), Rowin Moerenhout, Michiel de Gooijer ©, Owen Niemeijer; Jeremy van de Beek, Dennis Bijsterbosch, Robert-Jan van den Hoek; Erik Barneveld, Harmen van Oene en Wessel van der Most

Toeschouwers: circa 150