SEH wint eenvoudig van Noord Veluwe Boys

Zaterdag 23 november 2019

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdag een verdiende overwinning geboekt. Op het eigen sportpark ‘De Eeuwlanden’ kwam de ploeg eigenlijk geen moment in de problemen tijdens het duel met Noord Veluwe Boys: 5-1. Grote man aan de zijde van de Heerdenaren was Harmen van Oene, met liefst vier doelpunten.

SEH doet het de laatste weken niet verkeerd qua resultaten. Na een mooie overwinning op VSW werd er vorige week nipt veloren van tweedeklasser FC Horst in de beker (1-2). Een wedstrijd waarin de blauwwitten na afloop wel de complimenten, maar helaas niet de punten kregen. Desondanks zag trainer Pascal Diender geen aanleiding om zijn elftal te wisselen en begon Harmen van Oene bijvoorbeeld weer in de spits.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en had gelijk het betere van het spel. In de beginfase wist rechtsbuiten Wessel van der Most een aantal keren door te breken, zonder doeltreffend af te ronden. Ook Dennis Bijsterbosch zag zijn poging nog gekeerd worden door doelman Van de Grift. Na ruim een kwartier kon het publiek toch juichen, toen Harmen van Oene een fout in de verdediging van Noord Veluwe Boys genadeloos afstrafte. De ervaren Fuchten wilde een voorzet met zijn borst terugspelen op de keeper, maar de spits van SEH reageerde attent en ging goed om met het buitenkansje: 1-0. Niet veel later was Van Oene de aangever voor Robert- Jan van den Hoek, maar hij zag zijn poging hard op het aluminium belanden. Ruim vijf minuten voor rust was daar wel de verdubbeling van de voorsprong. Van den Hoek werd aangetikt in het strafschopgebied. Waar scheidsrechter Blokker eerder enkele momenten nog wegwuifde wees hij dit keer wel naar de stip: Van Oene ging achter de bal staan en schoot het leder rustig in de hoek. Met die 2-0 voorsprong ging SEH de rust in. De Heerdenaren zagen overigens nog een doelpunt afgekeurd worden vanwege duwen, terwijl doelman Gert Jan Barneveld aan de andere kant van het veld weinig te doen kreeg.

De tweede helft grotendeels een zelfde spelbeeld: SEH voetbalde lekker en liet de bal mooi rond gaan. Wel kreeg Noord Veluwe Boys wat meer mogelijkheden. Zo was Veldman in de buurt van de aansluitingstreffer, toen doelman Barneveld ver voor zijn doel de bal niet goed wist weg te werken. Niet veel later, na goed een uur spelen, was de wedstrijd beslist. Wederom was het Harmen van Oene die kon juichen. Dit keer knikte hij binnen na een corner. Vijf minuten later werd het zelfs nog 4-0, wederom door de spits van SEH. Dit keer wist hij een afstandsschot van Michiel de Gooijer met succes van richting te veranderen. Na dat doelpunt was het vooral uitspelen geblazen. Toch vielen er nog twee doelpunten, aan beide kanten één: eerst was het invaller Dawud van Noord Veluwe Boys die alleen op doelman Barneveld af kon en wist te scoren. Het slotakkoord was voor de sterk spelende Robert- Jan van den Hoek, die van dichtbij voor de 5-1 tekende. En daar bleef het dus ook bij.

Een verdiende en ruime overwinning voor SEH. De ploeg doet daarmee goede zaken op de ranglijst en klimt naar plek vijf. De achterstand op de koplopers is bovendien ‘slechts’ vier punten, dus de verschillen zijn nog altijd klein. Volgende week moeten de blauwwitten in en tegen Zalk spelen, aanvang 14.30 uur!

Opstelling SEH: Gert Jan Barneveld; Hein Dezijn, Rowin Moerenhout, Michiel de Gooijer ©, Owen Niemeijer; Jeremy van de Beek, Dennis Bijsterbosch (68. Erik Barneveld), Mathijs Logtenberg; Robert-Jan van den Hoek, Harmen van Oene en Wessel van der Most

Primera man of the match: Harmen van Oene

Toeschouwers: circa 175