Edwerd Schuring nieuwe hoofdtrainer SEH

Zaterdag 23 november 2019

Voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft een nieuwe hoofdtrainer aangetrokken. Vanaf volgend seizoen, 2020-2021, zal Edwerd Schuring aan de slag gaan met de eerste selectie van de club. Dit is zaterdagmiddag bekendgemaakt aan het team, uitkomend in de 4e klasse D.

Schuring wordt daarmee de opvolger van Pascal Diender. Hij en voetbalvereniging SEH gaan aan het eind van dit seizoen uit elkaar, is een paar weken geleden bekend geworden. De huidige oefenmeester van de eerste selectie is bezig aan zijn tweede seizoen op ‘De Eeuwlanden’.

Edwerd Schuring (31 jaar, woonachtig in Heerde) is nu nog actief bij vv Oene. Daar is hij twee jaar assistent-trainer geweest. Nu mag hij zich, voor het derde jaar op rij, hoofdtrainer van de eerste selectie noemen. De oefenmeester heeft een aantal weken geleden aangeven na dit seizoen te stoppen bij de derdeklasser. In het verleden is Schuring overigens ook al eens jeugdtrainer geweest van SEH C1.

In de afgelopen jaren heeft Edwerd van Oene een stabiele derdeklasser gemaakt, met herkenbaar voetbal waarin ook veel jonge spelers zijn ingepast. ,,Hij heeft daar met zijn groep echt iets neergezet, met een bepaalde visie’’, aldus Gert Toorn, namens het bestuur en de voetbaltechnische commissie van SEH. ,,We willen graag de weg die we met Pascal Diender zijn ingeslagen voortzetten. Vandaar de keuze voor een jonge, ambitieuze trainer. We wensen Edwerd straks uiteraard veel succes en plezier bij deze mooie club!’’

Foto: vv Oene