SEH laat FC Horst ontsnappen

Zondag 17 november 2019

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde is er niet in geslaagd de volgende ronde van de beker te bereiken. De ploeg van trainer Pascal Diender was daar overigens wel dichtbij en bracht tegenstander FC Horst met name in het eerste bedrijf stevig aan het wankelen. Uiteindelijk zegevierden de gasten, met 1-2.

Een fraai affiche zo op zaterdag 16 november waar SEH, door uitstekende resultaten in de poulefase van het bekertoernooi, het op mocht nemen tegen tweedeklasser FC Horst. Prima omstandigheden daarnaast op het schitterende sportpark 'de Eeuwlanden'. Al met al dus genoeg ingrediënten voor een heerlijke pot voetbal.

Dat het met rust 0-0 stond was een wonder te noemen. SEH speelde gedisciplineerd en vrijuit, en legde bij vlagen uitstekend voetbal op de mat: van klassenverschil was totaal geen sprake en de Heerdenaren konden het zichzelf alleen kwalijk nemen dat het niet met een marge van misschien wel twee doelpunten ging rusten.

Want de mogelijkheden daartoe waren er voor de thee zeker. Een aantal prachtige aanvallen leverden een handvol uitgelezen kansen op, maar het geluk in de afronding ontbrak. Eerst was daar een stevige mogelijkheid voor Robert-Jan van den Hoek, maar zijn lobje ging centimeters naast het doel. Vervolgens was het Mathijs Logtenberg die de lat toucheerde en was ook de daaruit voortvloeiende rebound niet aan Dennis Bijsterbosch besteed. Hij vond van dichtbij door een woud van spelers de doelman op zijn pad.

FC Horst stelde daar in de eerste helft weinig tegen over. De ploeg probeerde wel via een aantal behendige spelers gevaarlijk te worden, maar doelman Gert Jan Barneveld hoefde in het eerste bedrijf geen één keer echt handelend op te treden en bleef eenvoudig op de been.

Na de thee wel een iets ander Horst, dat hogerop ging spelen en daardoor iets meer druk kon uitoefenen op de Heerder defensie. Gevaarlijk werden de gasten echter nog steeds niet en de 0-1 kwam na pakweg driekwart wedstrijd spelen dan ook enigszins uit de lucht vallen.

Een corner ging aan die tegenslag voor SEH vooraf, op een moment dat SEH even gereduceerd was tot 10 spelers, nadat Wessel van der Most geel incasseerde en even buiten de lijnen moest plaatsnemen na een blessurebehandeling. De genoemde cornerbal kon niet voldoende verwerkt worden, waardoor de bal in de box bleef hangen en van een meter of 10 binnen geschoten kon worden door Groenewold.

SEH ging echter niet bij de pakken neer zitten en bleef vasthouden aan haar eigen spelprincipe in de jacht op de gelijkmaker. Voetballend was het in de tweede helft in tegenstelling tot de eerste 45 minuten wat moeilijker om het tempo te bepalen, maar desondanks bleven de Heerdenaren prima meedoen en hing een bekerstunt nog steeds in de lucht.

Dat bravourestuk was na 80 minuten spelen ineens ver weg, toen de Horster-aanvoerder Martens met zijn hoofd van dichtbij voor 0-2 kon zorgen. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen, maar een paar minuten voor tijd was daar toch ineens de aansluitingstreffer (Invaller Erik Barneveld kon binnen schieten met zijn befaamde linker) en ging de thuisploeg, gesteund door het eigen hondstrouwe publiek, op jacht naar toch nog een gelijkmaker.

Echt dichtbij die gelijke stand en dus penalties voor een plekje in de koker kwam SEH overigens niet meer. Of een lange bal, bij het ingaan van de blessuretijd, had net iets beter moeten vallen voor de voeten van Erik Barneveld, maar helaas voor SEH bleef het bij de stand van 1-2.

Een teleurstellend resultaat voor de thuisploeg, dat zeker in het eerste bedrijf recht had op meer en zichzelf had moeten belonen met één of twee doelpunten. Toch ook een resultaat en wedstrijd om met trots op terug te kijken, daar er sprake was van een prachtige strijd tussen vierdeklasser SEH en tweedeklasser FC Horst. Het publiek had genoten van een mooie voetbalmiddag, de thuisploeg ontving daar van de vaste supporters én de gasten de nodige complimenten voor.

Aan SEH de taak om het toch wel positieve gevoel van deze wedstrijd mee te nemen richting volgende week, want dan wacht er in Heerde opnieuw een thuiswedstrijd. In competitieverband komt dan Noord Veluwe Boys op bezoek. Zaak om dan net zo scherp aan de aftrap te verschijnen als tegen FC Horst!

Opstelling SEH: Gert Jan Barneveld; Hein Dezijn, Rowin Moerenhout, Michiel de Gooijer ©, Owen Niemeijer; Jeremy van de Beek, Dennis Bijsterbosch, Mathijs Logtenberg (73. Erik Barneveld); Robert-Jan van den Hoek (46. Kristian Stijf), Harmen van Oene en Wessel van der Most

Toeschouwers: circa 250