SEH pakt volle buit tegen VSW

Zaterdag 09 november 2019

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdagmiddag een knappe overwinning geboekt. Op het eigen sportpark ‘De Eeuwlanden’ was de ploeg sterker dan de (voor de wedstrijd) nummer twee van de ranglijst, VSW uit Windesheim: 4-2.

Vooraf was de vraag wie het beste was hersteld van de dure nederlaag vorige week. SEH verloor dom en onnodige in en tegen Kampen met 2-1. VSW had juist het rechtstreekse duel om de koppositie met Dieze West met 2-0 verloren. SEH begon, voor een groot deel gedwongen, flink anders aan de wedstrijd dan een week eerder. De afwezige Erik Barneveld en geblesseerde Sven Veldhuis konden bijvoorbeeld niet spelen. Wel was er in de basis plek voor Christian van Beek en jongeling Jeroen van der Laan. SEH begon het duel zelfs nog meer gehavend, toen Jeremy van de Beek vanwege rugproblemen tijdens de warming-up aangaf niet te kunnen spelen. Voor hem in de plaats begon Kristian Stijf, die ook al een helft had gespeeld bij het tweede elftal en hierdoor bijna 1,5 wedstrijd verdienstelijk heeft gespeeld deze middag. Waarvoor hulde!

Het begin van de wedstrijd was heel aardig, met twee ploegen die graag wilden voetballen en de aanval zochten. De eerste échte mogelijkheid ging gelijk in het doel, na tien minuten. Een slim genomen vrije trap van VSW kam bij topscoorder Joey Platenkamp en hij schoot de bal beheerst binnen. Een domper voor SEH, dat helemaal niet minder was dan de tegenstander. Dat bleek ook wel, want binnen een kwartier was de achterstand omgedraaid in een voorsprong. Eerst was het Dennis Bijsterbosch die profiteerde van slecht wegwerken van de defensie van VSW en daardoor de bal lekker binnen kon schieten. Niet veel later werd Wessel van der Most aangetikt door de doelman van de gasten binnen het strafschopgebied en wees scheidsrechter Zagers naar de stip. Waar aanvoerder Michiel de Gooijer vorige week nog een rebound nodig had om te scoren, daar was het nu netjes in één keer raak: 2-1. SEH bleef voetballen en kreeg via Mathijs Logtenberg een aardige kans om de voorsprong uit te breiden. VSW was vlak voor rust echter ook heel dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Gert Jan Barneveld wist een kopbal nog net weg te slaan. De gasten hadden wel geluk dat ze met elf man de kleedkamer haalden. Nadat verdediger Rick Dirksen al geel had gekregen, beging hij een forse overtreding op Robert-Jan van den Hoek op het middenveld. De scheidsrechter bestrafte hem echter niet, maar de trainer van VSW was zo verstandig hem vlak voor de rust nog te wisselen.

Ook in de beginfase van de tweede helft ging het lekker op en neer. Wessel van der Most zag bijvoorbeeld een poging in de handen van de keeper belanden. Na bijna een uur spelen werd het toch 2-2. Een strakke voorzet van links werd simpel binnengetikt door Sander Horstman. Daarna werd het duel feller en moest scheidsrechter Zagers vooral bij de uitploeg meerdere keren optreden met een kaart. Nadat Mathijs Logtenberg de bal van een paar meter afstand niet voorbij de keeper kreeg, was het toch weer SEH dat de voorsprong nam. Een fraaie lange bal van achteruit van aanvoerder Michiel de Gooijer viel tussen de keeper en verdediger van VSW. Wessel van der Most wist met zijn snelheid te profiteren en liep de bal simpel in het doel. Nadat ook Dennis Bijsterbosch en Christian van Beek een gele prent kregen werd het duel beslist door Robert-Jan van den Hoek. Hij schoot een fraaie voorzet van de sterk spelende Van der Most binnen: 4-2. De gasten probeerden het nog wel, vooral met fysiek spel. Daarbij gingen de spelers af en toe ook over het randje. Zoals Sander Horstman, die rond de middenlijn een flinke overtreding beging op Kristian Stijf. De speler van VSW kreeg een directe rode kaart en Stijf moest aangeslagen vervangen worden door Harmen van Oene. Eerder was ook al Owen Niemeijer in het veld gekomen voor Mathijs Logtenberg. Na de rode kaart was de wedstrijd duidelijk gespeeld en kon de scheidsrechter vrij snel na de laatste officiële speelminuut affluiten, bij de eindstand 4-2.

Een uitstekende overwinning van SEH op een ploeg uit de top drie van de ranglijst. Niet alleen het resultaat, maar ook het spel stemde velen tot tevredenheid. Bij vlagen werd er goed gevoetbald en met name de vleugelspelers waren goed op dreef. Bovendien werd er achterin weinig weggegeven. SEH is door de overwinning niet gestegen en blijft zevende staan, maar heeft wel weer de aansluiting te pakken met de subtop. Volgende week nemen de mannen van trainer Pascal Diender het thuis op tegen FC Horst in de beker, een week later is Noord Veluwe Boys op De Eeuwlanden de tegenstander in de volgende competitiewedstrijd. Aanvang van beide duels: 14.30 uur.

Opstelling SEH: Gert Jan Barneveld; Hein Dezijn, Michiel de Gooijer ©, Rowin Moerenhout, Kristian Stijf (82. Harmen van Oene); Jeroen van der Laan, Dennis Bijsterbosch, Christian van Beek; Wessel van der Most, Mathijs Logtenberg (75. Owen Niemeijer) en Robert-Jan van den Hoek

Primera man of the match: Wessel van der Most

Toeschouwersaantal: circa 200