Pascal Diender vertrekt aan eind seizoen bij SEH

Donderdag 07 november 2019

Hoofdtrainer Pascal Diender en voetbalvereniging SEH uit Heerde gaan aan het eind van dit seizoen uit elkaar. De oefenmeester van de eerste selectie is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen op ‘De Eeuwlanden’. Donderdagavond heeft Diender het nieuws aan het vlaggenschip verteld.

Voor Diender, die in de regio Zwolle als voetballer naam heeft gemaakt als speler in de hoofdklasse bij WHC (Wezep) en Berkum, is het hoofdtrainerschap bij SEH zijn eerste. Verder heeft de 37-jarige Heerdenaar al wel gewerkt als (assistent-) trainer bij onder meer Berkum en DVS´33 uit Ermelo. Bovendien is hij sinds begin dit seizoen assistent-trainer van de beloften en wedstrijdanalist bij PEC Zwolle.

Na een teleurstellend jaar wist SEH vorig seizoen onder leiding van Diender weer richting de top te klimmen van de 4e klasse. De ploeg eindigde in het seizoen 2018-2019 keurig als derde, maar een beloning in de vorm van een periodetitel of nacompetitieplek bleef helaas uit. Momenteel staat de ploeg uit Heerde in de middenmoot van de 4e klasse D. SEH is verder voor het eerst sinds pakweg 20 jaar ongeslagen door naar de volgende ronde in het bekertoernooi.

Bestuurslid Gert Toorn van SEH reageert op het nieuws: ,,Zowel voor de club als persoonlijk vind ik het jammer dat Pascal Diender aan het eind van het seizoen vertrekt. Het is een goed mens. Hij heeft veel kwaliteiten, maar we begrijpen hem en respecteren zijn ambitie.’’