Duur verlies voor SEH in Kampen

Zaterdag 02 november 2019

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdagmiddag een dure nederlaag geleden. In en tegen Kampen kwam de ploeg voor rust nog wel verdiend op een voorsprong, maar twee tegendoelpunten na de pauze zorgden voor een dure en toch ook wel onnodige nederlaag: 2-1.

Op basis van de stand leek SEH de favoriet deze middag. Maar van onderschatting kon geen sprake zijn: Kampen stond weliswaar voorafgaand dit duel voorlaatste op de ranglijst, het had al wel de top-vier in de competitie gehad. De Heerdenaren wilden na de thuisnederlaag vorige week tegen koploper Dieze West graag de rug weer rechten. Dat deden ze in een iets gewijzigde opstelling: verdedigers Rowin Moerenhout en Owen Niemeijer begonnen in de basis. Dit ging ten koste van William Bax en Kristian Stijf.

In de rommelige beginfase op het natuurgrasveld van Kampen was SEH de betere van de twee, zonder echt groots te spelen. Het zag al snel een doelpunt van Sven Veldhuis afgekeurd worden wegens buitenspel en een voorzet van Wessel van der Most werd goed gekeerd door doelman Bas van der Vegt. Dezelfde keeper toonde na een klein kwartier andermaal zijn klasse, na een mooie vrije trap van Erik Barneveld. De doelman voorkwam dat het leder in de kruising vloog. Na ruim een half uur spelen kwam SEH met wat geluk op voorsprong. Wessel van der Most werd aangetikt in het strafschopgebied, waarna aanvoerder Michiel de Gooijer een penalty mocht nemen. Zijn poging was matig ingeschoten en werd gekeerd, maar de SEH-verdediger kon wél de rebound binnen schieten: 0-1! De roodhemden uit Heerde probeerden in het vervolg van de eerste helft de voorsprong te vergroten, maar onder meer Mathijs Logtenberg wist niet te scoren. Kampen kwam in het eerste bedrijf eigenlijk niet tot uitgespeelde mogelijkheden en werd slechts en enkel een paar keer gevaarlijk via standaardsituaties.

Veel van de toeschouwers zaten in de warme kantine nog aan de koffie, toen de 1-1 al viel aan het begin van de tweede helft. Nog geen minuut na de aftrap was er een snelle uitbraak van de thuisploeg en wist Baba Saidy te scoren. Nog geen drie minuten later volgde een nieuwe tegenslag voor SEH, toen Sven Veldhuis geblesseerd van het veld moest. Kristian Stijf was zijn vervanger. Hierdoor kwam een aantal spelers op een andere positie te staan. Zoals Dennis Bijsterbosch, die het in de punt van de aanval mocht proberen. Hij was met een schot in de buurt van een nieuwe voorsprong voor SEH. Ook Rowin Moerenhout (vrije trap via de lat over) en Mathijs Logtenberg (van dichtbij hard over) wisten niet te scoren in een fase van de tweede helft, waarin er vanuit Heerder perspectief eigenlijk geen vuiltje aan de lucht leek. Het team was op jacht naar de voorsprong. Toch viel het doelpunt niet veel later aan de andere kant: Fröger mocht van een meter of 20 afstand aanleggen bij een vrije trap en schoot de bal richting de rechter benedenhoek van het doel. Doelman Barneveld zat in de buurt, maar wist de bal toch niet meer te keren: 2-1. SEH probeerde nog wel aan te zetten, op jacht naar de gelijkmaker, maar het spelpeil was al afgezakt en het werd er ook niet meer beter op. Voetballend was het niet goed en een stortvloed aan kansen of mogelijkheden bleef uit. Toch zag Erik Barneveld een voorzet nog tegen de buitenkant van de paal belanden en zorgde een cornerbal vlak voor het doel van Kampen voor veel gevaar, maar gescoord werd er niet meer. Ook niet door de gastheren, die in de slotfase in de omschakeling een aantal keren heel veel ruimte kregen. Scheidsrechter Grit, die geen kaarten aan spelers van SEH hoefde uit te delen, floot bij een 2-1 stand voor einde wedstrijd.

De nederlaag van SEH is een flinke tegenvaller. Ook gezien het feit dat ploegen als ’t Harde en CSV’28 deze zaterdag punten hebben laten liggen. Het team van trainer Pascal Diender blijft wel in de middenmoot staan, maar ziet diverse concurrenten flink uitlopen. De Heerdenaren hebben nu drie thuiswedstrijden op een rij. Beginnend volgende week, tegen de nummer twee VSW. Aanvang: 14.30 uur.

Opstelling SEH: Gert Jan Barneveld; Hein Dezijn, Michiel de Gooijer ©, Rowin Moerenhout, Owen Niemeijer; Jeremy van de Beek, Dennis Bijsterbosch, Mathijs Logtenberg; Wessel van der Most, Sven Veldhuis (50. Kristian Stijf) en Erik Barneveld

Toeschouwersaantal: circa 75