SEH onderuit in topper

Zondag 27 oktober 2019

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft slechte zaken gedaan op de ranglijst. In eigen huis was Dieze West een maatje te groot voor de Heerdenaren, die met 0-3 verloren en daarmee voorlopig de aansluiting kwijt zijn met de top van de 4e klasse D.

De nodige verwachtingen zo in aanloop naar het toch wel fraaie affiche tussen SEH en Dieze West op een zonovergoten sportpark ´de Eeuwlanden´ (foto). Beide ploegen hadden de laatste wedstrijd overtuigend gewonnen en het verschil op de ranglijst was slechts drie punten.

Van een afwachtend begin was dan ook geen sprake in Heerde, daar met name Dieze West uit de startblokken schoot. Binnen twee minuten kwam SEH erg goed weg, toen de paal werd geraakt. Een ferme waarschuwing voor SEH, dat het lastig had met een fors aantal zeer behendige voetballers dat Dieze West had opgesteld.

Na 15 minuten was het vervolgens wél raak voor Dieze. Vanaf links kon de bal voorgetrokken worden en was het scoren geblazen voor de Zwollenaren: 0-1. Voor trainer Pascal Diender het moment om zijn troepen iets ´hogerop´ neer te zetten en dat sorteerde meteen effect.

Niet dat de thuisploeg de kansen in ene aan elkaar reeg, maar het had wel veel meer grip op de tegenstander en kon zodoende meer een rol van betekenis gaan spelen in het tot dan toe eenzijdige duel. De uitgelezen mogelijkheid om de stand gelijk te trekken ontstond na precies een half uur spelen, maar was jammer genoeg niet besteed aan SEH-aanvaller Wessel van der Most. Van dichtbij schoot hij het leder tegen de doelman op.

Op zich nog niks aan de hand met de rust in aantocht en dus de mogelijkheid om her en der misschien wat te schaven aan het strijdplan. Maar binnen twee minuten gaf SEH de wedstrijd volledig uit handen vlak voor de thee. Even niet op de goede plek staan in combinatie met verdedigend te halfslachtig ingrijpen resulteerde in twee snelle goals, waardoor het duel alsnog voor rust al gespeeld was: 0-3.

De tweede helft had vervolgens ook op papier afgedaan kunnen worden. SEH was niet bij machte om wat aan de stand te doen veranderen, terwijl Dieze het wel geloofde en het duel simpel uitspeelde. Het was vooral een kwestie van geen blessures oplopen of tegen domme kaarten oplopen. Dat gebeurde ook niet en de scheidsrechter kon de kaarten netjes op zak houden tijdens dit sportieve duel.

Een pijnlijke nederlaag voor SEH in eigen huis, dat met het oog op de ranglijst voorlopig dus even een pas op de plaats moet maken. Tijd om te treuren is er overigens niet voor de manschappen van Diender, daar volgende week de uitwedstrijd bij Kampen alweer op het programma staat. Winst is dan een vereiste, ook in de wetenschap dat met wél weer een serie aan winstpartijen er ook zo maar weer reuzensprongen gezet kunnen worden op de ranglijst. De verschillen blijven immers klein.

Opstelling SEH: Gert Jan Barneveld; Hein Dezijn, Michiel de Gooijer ©, William Bax (60. Rowin Moerenhout), Kristian Stijf; Jeremy van de Beek, Dennis Bijsterbosch, Mathijs Logtenberg (73. Christian van Beek); Wessel van der Most, Sven Veldhuis (46. Owen Niemeijer) en Erik Barneveld

Primera man of the match: William Bax

Toeschouwersaantal: circa 250