Ruime overwinning voor SEH in Wilsum

Zaterdag 19 oktober 2019

Het eerste elftal van SEH uit Heerde heeft zaterdagmiddag een belangrijke overwinning geboekt. In en tegen Wilsum had het een waar doelpuntenfestijn kunnen worden, maar werd er in totaal uiteindelijk ‘slechts’ vier keer gescoord: 0-4. Het team van trainer Pascal Diender doet hiermee wel uitstekende zaken op de ranglijst.

Voor aanvang van het duel was al helder dat een goed resultaat belangrijk zou kunnen zijn. Verschillende ploegen die op de ranglijst boven SEH stonden moesten immers de degens juist deze zaterdag tegen elkaar kruisen. Voor trainer Diender was het echter toch wat puzzelen, met name achterin. Rowin Moerenhout was afwezig en William Bax was ziek en daardoor stond Dennis Bijsterbosch rechtsachter. Voor het eerst sinds lange tijd kon Christian van Beek weer vanaf het begin meedoen.

De toeschouwers die deze middag iets te laat aankwamen op het fraaie sportpark in Wilsum hebben heel wat gemist. Binnen tien minuten stond SEH al op een 0-2 voorsprong. Eerst was het Wessel van der Most die binnen schoot op aangeven van Sven Veldhuis. Laatstgenoemde was nog geen twee minuten later (welgeteld 115 seconden om precies te zijn) de doelpuntenmaker, na een fraaie steekbal van Erik Barneveld. Met die comfortabele voorsprong op zak kon SEH wat meer gecontroleerd spelen. Maar toch kreeg het nog voldoende kansen. Zo was Mathijs Logtenberg in de buurt van een doelpunt, maar hij wist de bal niet langs doelman Ten Hove te spelen. Ruim vijf minuten voor rust was er hét hoogtepunt van de middag. Sven Veldhuis kreeg de bal op randje 16 en schoot de bal heerlijk in de kruising: 0-3. En nadat Logtenberg een fraaie voorzet van Erik Barneveld vlak voor de theepauze niet kon verzilveren, was dat ook de ruststand. Wilsum werd in de eerste helft eigenlijk maar twee keer echt gevaarlijk, waarbij doelman Gert Jan Barneveld eenmaal redding moest brengen.

De keeper van de blauwwitten uit Heerde had het de tweede helft wel drukker, zeker in het begin. Bij SEH was er even een gebrek aan concentratie en controle en daardoor ontstonden er flinke kansen voor Gert Jan Sollie en Daniel Niemeijer. Gescoord werd er echter niet in het eerste kwartier van de tweede helft, ook niet door de Heerdenaren. En dat had ook best gekund, want er waren mogelijkheden voor Sven Veldhuis, Mathijs Logtenberg en Wessel van der Most. Laatstgenoemde kon na ruim een uur spelen wél weer juichen, na een mooie uitgespeelde aanval: 0-4. Met verse krachten Niels Schuurman en Jeroen van der Laan in het veld probeerde SEH de voorsprong nog te vergroten. Maar onder meer Logtenberg en Schuurman wisten niet te scoren. Dat deden onder meer Jelmer Sollie en Hidde de Kleine ook niet namens Wilsum, waarna scheidsrechter Damhuis na ruim negentig minuten kon affluiten bij de eindstand 0-4. Net als vorige week kon de arbiter de kaarten weer netjes op zak houden in dit sportieve duel.

Dankzij de overwinning stijgt SEH weer een aantal plekken op de ranglijst en staat het in de subtop. De mannen van trainer Diender staan nu gedeeld derde en op basis van doelsaldo zesde. Volgende week moet de ploeg thuis tegen medekoploper Dieze West, het team dat deze zaterdag WZC een flinke pak slaag gaf. Aanvang: 14.30 uur!

Opstelling SEH: Gert Jan Barneveld; Dennis Bijsterbosch, Hein Dezijn, Michiel de Gooijer ©, Kristian Stijf; Jeremy van de Beek, Mathijs Logtenberg, Christian van Beek (62. Niels Schuurman); Erik Barneveld, Sven Veldhuis (72. Jeroen van der Laan) en Wessel van der Most

Toeschouwers: ongeveer 150