SEH wint ook tweede thuiswedstrijd

Zaterdag 12 oktober 2019

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft ook haar tweede thuiswedstrijd in de competitie gewonnen. Op een druilerig sportpark ‘De Eeuwlanden’ kwam de ploeg comfortabel op een 2-0 voorsprong, maar werd het na een tegentreffer van tegenstander Wijthmen toch nog spannend. Toch was de overwinning uiteindelijk verdiend: 2-1.

Na het gelijke spel bij ’t Harde en de nederlaag vorige week in Zwolle tegen CSV mochten de mannen van trainer Pascal Diender nu weer op het eigen kunstgrasveld spelen. Vooraf was al wel zeker dat een overwinning voor de stand op de ranglijst erg lekker zou zijn. SEH begon het duel onder meer zonder de geblesseerde Robert- Jan van den Hoek; Sven Veldhuis en Wessel van der Most waren daarentegen wel weer vanaf het begin van de partij.

Vanaf het begin van de wedstrijd had SEH de controle. De ploeg had het meeste balbezit en creëerde ook het meeste. Maar de echt grote kansen kwamen pas na ongeveer twintig minuten spelen. Zo wist Sven Veldhuis goed door te komen vanaf de linkerkant in het strafschopgebied. Zijn voorzet kon echter net niet worden binnengetikt door Wessel van der Most. Niet veel later probeerde Erik Barneveld het met een individuele actie van de rechterkant, maar zijn poging ging net over. Een paar minuten later, vlak voor rust, was het wél raak. Wederom sneed Barneveld naar binnen en dit keer schoot hij de bal keurig in de korte hoek: 1-0. Wijthmen kon daar weinig tegenover stellen de eerste helft, hoewel SEH-aanvoerder vlak voor rust wel bijna een eigen doelpunt maakte.

SEH begon goed aan de tweede helft. Nadat Wessel van der Most vlak na de thee een poging gekeerd zag worden door doelman Beernink, kon het aanwezige publiek niet veel later wel juichen. Een fraaie aanval over meerdere schijven zorgde ervoor dat Mathijs Logtenberg vlak voor het duel met bal alleen voor de keeper stond. De jonge middenvelder wist met die kans wel raad: 2-0. Daarmee leek de wedstrijd wel gespeeld en op slot, maar de blauwwitten uit Heerde maakten het zichzelf nog onnodig lastig. Door enerzijds kansen te missen op meer doelpunten, maar ook door onnodig veel achteruit te lopen. Wijthmen wist na 62 minuten spelen de 2-1 te maken. Invaller Erik Schonewille schoot een afvallende bal na een corner knap binnen. In het laatste half uur waren er voor beide ploegen mogelijkheden. Zo waren er aan SEH-zijde kansen en mogelijkheden voor invaller Harmen van Oene, Erik Barneveld en Mathijs Logtenberg en was Wijthmen een paar keer in de buurt van de gelijkmaker. Omer Ozturk schoot een vrije trap bijvoorbeeld net over en viel een corner van de roodhemden ineens op de deklat boven keeper Barneveld. Na zwak uitverdedigen had doelpuntenmaker Schonewille misschien de 2-2 wel op de slof, maar zijn poging in de blessuretijd ging net naast het doel. En daarmee kon scheidsrechter Van de Brug, die de kaarten netjes op zak kon houden in dit sportieve duel, affluiten.

Dankzij de overwinning stijgt SEH weer een aantal plekken op de ranglijst en is het weer terug te vinden in de subtop. De ploeg staat op positie zes met zeven punten. Dat zijn er drie minder dan de vier gedeeld koplopers van dit moment. Volgende week speelt de ploeg uit Heerde een uitduel in Wilsum, de nummer acht. Aanvang 14.30 uur!

Opstelling SEH: Gert Jan Barneveld; Hein Dezijn, Rowin Moerenhout, Michiel de Gooijer ©, Kristian Stijf; Jeremy van de Beek, Mathijs Logtenberg, Dennis Bijsterbosch (76. Harmen van Oene); Erik Barneveld, Sven Veldhuis en Wessel van der Most

Toeschouwersaantal: circa 300

Primera man of the match: Michiel de Gooijer ©