CSV’28 zorgt voor eerste verlies SEH dit seizoen

Zaterdag 05 oktober 2019

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdag de eerste nederlaag in een officieel duel dit seizoen geleden. In Zwolle ging de wedstrijd tegen CSV’28 lange tijd redelijk gelijk op, maar twee doelpunten voor de thuisploeg in het laatste kwart van de match bepaalden de eindstand: 2-0.

SEH begon dit keer redelijk gehavend aan het duel. Om diverse redenen waren bijvoorbeeld Owen Niemeijer, Sven Veldhuis en Christian van Beek niet beschikbaar om te spelen. Wessel van der Most was bovendien niet fit en begon op de bank. Wel startte trainer Pascal Diender met Kristian Stijf, Dennis Bijsterbosch en Sander Draaijer in de basis. Op voorhand was al duidelijk dat een overwinning in deze belangrijke wedstrijd erg lekker zou zijn voor de stand op de ranglijst.

In de openingsfase van het duel waren er weinig kansen te noteren. Plessen was voor de thuisploeg in de buurt van een doelpunt, maar zijn poging uit een voorzet ging over. Na een kwartier spelen nam SEH het heft steeds meer in handen en dat resulteerde ook in mogelijkheden. Zo schoot Erik Barneveld naast, na een goede lange bal van achteruit. Na een kwart duel kregen de Heerdenaren een grote kans op de 0-1. Na een korte corner gaf Barneveld de bal goed voor en aanvoerder Michiel de Gooijer kon de bal vrij inkoppen bij de tweede paal, maar zijn poging ging net naast. Ook Sander Draaijer kon even later na goed voorbereidend werk van Robert- Jan van den Hoek niet scoren. Diezelfde Van den Hoek moest er na ruim een half uur spelen geblesseerd af en werd vervangen door Wessel van der Most. Toen ook de defensie van SEH een gevaarlijke voorzet voor het doel overleefde, was de ruststand dezelfde als waar de wedstrijd mee was begonnen.

In de tweede helft gebeurde aanvankelijk niet zo veel, als het ging om kansen of mogelijkheden. Van echt goed voetbal was ook geen sprake. Trainer Pascal Diender moest na een uurtje zijn tweede wissel toepassen. Good old William Bax kwam in het veld voor Rowin Moerenhout. Maar ook hij kon niet voorkomen dat even later topscoorder Mitchell Benschop helemaal vrij stond op de 16-meter en binnen kon schieten: 1-0. SEH wist daar weinig tegenover te stellen, hoewel Dennis Bijsterbosch met een fraaie volley nog in de buurt van de gelijkmaker kwam. Net nadat Jeroen van der Laan als laatste wissel in het veld was gekomen voor de blauwwitten, beslisten de Zwollenaren de wedstrijd. Pim Bruinink wist een goede aanval met succes af te ronden. Niet veel later kon scheidsrechter Van der Velde, die een eenvoudige middag had, affluiten bij de eindstand 2-0.

SEH was in de tweede helft niet bij machte om het tij te keren en een nederlaag te voorkomen. Daardoor doet de ploeg even een pas op de plaats op de ranglijst. Het team staat nu op positie negen, met vier punten uit drie wedstrijden. Dat is één puntje meer dan de tegenstander van volgende week: Wijthmen. Aanvang van die wedstrijd op De Eeuwlanden: 14.30 uur.

Opstelling SEH: Gert Jan Barneveld; Hein Dezijn, Rowin Moerenhout (59. William Bax), Michiel de Gooijer ©, Kristian Stijf; Jeremy van de Beek, Mathijs Logtenberg, Robert-Jan van den Hoek (32. Wessel van der Most), Dennis Bijsterbosch; Sander Draaijer (83. Jeroen van der Laan) en Erik Barneveld

Toeschouwersaantal: circa 175