SEH wint na achterstand alsnog van Dronten

Zaterdag 21 september 2019

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde is de nieuwe competitie goed begonnen. Op het eigen sportpark ‘De Eeuwlanden’ kwam de ploeg onder prachtige omstandigheden in de eerste helft tegen Reaal Dronten op een 0-2 achterstand, maar die stand werd overtuigend omgebogen in een mooie overwinning: 4-2.

Na een lange voorbereiding ging eindelijk de competitie weer van start. De Heerdenaren hadden in de beker al laten zien dat het met de vorm wel goed zat. Drie overtuigende overwinningen leidden ertoe dat de mannen van trainer Pascal Diender voor het eerst in misschien wel twintig jaar doorgaan naar de volgende ronde in de beker. Ten opzichte van het vorige week gewonnen bekerduel in en tegen derdeklasser Teuge waren er aanvankelijk geen wijzigingen. Toch viel Owen Niemeijer in de warming-up af met een blessure, waardoor Jeroen van der Laan mocht starten.

De beginfase was van beide kanten niet goed. Er was veel balverlies en daardoor was het spel erg rommelig. Al in het eerste kwartier ging SEH-verdediger Rowin Moerenhout op de bon. De vrije trap die ontstond uit de overtreding werd maar net naast geschoten door Luc de Ridder. De bezoekers waren vervolgens in de twee volgende aanvallen wél zeer effectief, met een 0-2 tussenstand tot gevolg. De rappe buitenspeler Accasi King gaf bij het eerste doelpunt nog de assist; bij de tweede treffer wist hij zelf succesvol af te ronden. Het was voor SEH het signaal om een tandje bij te zetten. De ploeg werd aanvankelijk vooral gevaarlijk via vrije trappen (Erik Barneveld en Sander Draaijer), maar naar mate de eerste helft vorderde ook via uitgespeelde aanvallen. Nadat Sander Draaijer al twee pogingen tegen de lat zag belanden wist hij op slag van rust wél de aansluitingstreffer te maken, op goed aangeven van Wessel van der Most: 1-2.

Met Harmen van Oene als nieuwe aanspeelpunt voorin in de tweede helft ging SEH op jacht naar de gelijkmaker. En die viel uiteindelijk na een uur spelen. Het was Jeremy van de Beek die het van een meter of 25 afstand probeerde. Hij zag zijn poging prachtig binnen vallen. Nadat een verdwaalde voorzet van Reaal-speler Kiziler de lat raakte, gingen de Heerdenaren vol op jacht naar de drie punten. En met succes. Met nog twintig minuten te gaan was het Robert- Jan van den Hoek die de bal in één keer op de pantoffel nam, op goed aangeven van Sven Veldhuis. En nadat in het laatste kwartier nog meerdere kansen door SEH werden gemist was het slotakkoord in de laatste officiële speelminuut voor Erik Barneveld. Hij werd keurig vrijgespeeld door Harmen van Oene na een mooie aanval. Daarmee werd de eindstand bepaald op 4-2.

Een mooie en toch zeker ook verdiende overwinning van SEH, dat bovendien zeker in de tweede helft nauwelijks nog iets weg gaf. De doelpunten waren ook erg mooi. Samen met zes andere ploegen, er werden tijdens deze speelronde geen wedstrijden gelijk gespeeld, staan de blauwwitten gedeeld eerste. Volgende week moet de ploeg uit naar ’t Harde. Aanvang 14.30 uur!

Opstelling SEH: Gert Jan Barneveld; Rowin Moerenhout, Michiel de Gooijer, Jeroen van der Laan; Jeremy van de Beek, Mathijs Logtenberg (65. Jordy Wagenaar), Robert Jan van den Hoek, Sven Veldhuis, Wessel van der Most; Erik Barneveld en Sander Draaijer (46. Harmen van Oene)

Primera man of the match: Jeremy van de Beek

Aantal toeschouwers: circa 300