SEH ongeslagen verder in bekertoernooi

Zondag 15 september 2019

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft de volgende ronde van de bekercompetitie bereikt. Na twee eerdere overwinningen werd het laatste pouleduel zaterdagmiddag in en tegen Teuge ook verdiend gewonnen: 1-3.

SEH had in de eerste twee bekerduels van dit seizoen ook al de zege gepakt. Op 31 augustus, tijdens de Open Dag, was op het eigen sportpark De Eeuwlanden de ploeg te sterk voor Elspeet: 3-0. Met dezelfde cijfers wisten de Heerdenaren vorige week in en tegen Zalk te winnen. Plaatsing voor de volgende ronde hadden de mannen van trainer Pascal Diender dus volledig in eigen hand, met de wedstrijd tegen derdeklasser Teuge nog te gaan.

En SEH liet er in de derde bekerwedstrijd geen twijfel over bestaan dat dit dé mogelijkheid was om door te gaan in de beker. In een aanvallende tactiek, met veel druk naar voren, kwamen de eerste kansen al snel. Na vijf minuten konden de toeschouwers uit Heerde al juichen in het zonovergoten Teuge, toen Jeremy van de Beek via een prachtig afstandsschot voor de openingstreffer zorgde. En daar bleef het niet bij, want in het eerste kwart van het duel werd er drie keer gescoord door SEH. In minuut 15 was Erik Barneveld het eindstation na een mooie aanval. Hij kon de bal binnenwerken op aangeven van Sander Draaijer. En niet veel later was het Wessel van der Most, die in de beide vorige bekerduels ook al had gescoord, die de tussenstand op 0-3 zette. Hier ging een fraaie pass van Sven Veldhuis aan vooraf. De score had voor de rust nog wat groter kunnen zijn, maar doelpunten vielen er niet meer. Ook niet voor Teuge, dat nauwelijks voor gevaar kon zorgen.

Met de tussenstand van 0-3 was het duel gespeeld en dit werd ook duidelijk in de tweede helft. Van goed voetbal was niet echt meer sprake, maar toch waren er af en toen nog wel mogelijkheden. Aanvankelijk nog vooral voor SEH, maar naar mate de tweede helft vorderde beet Teuge wat meer van zich af. Ook invallers Niels Schuurman, Kristian Stijf en Dennis Bijsterbosch konden niet voorkomen dat de gastheren nog een eretreffer wisten te maken. Het bleek vooral een doelpunt voor de statistieken, want de eindstand was 1-3.

Hierdoor is SEH dus ongeslagen door naar de volgende ronde in de beker. Een knappe prestatie van de vierdeklasser. Zeker als je bedenkt dat de vorige keer dat dit is gelukt misschien wel twintig (!) jaar geleden is. De loting voor de volgende ronde zal binnenkort plaatsvinden.

Feit is dat de bekerwedstrijden een mooie voorbereiding vormden voor de start van de competitie. Vanaf volgende week zaterdag speelt SEH 1 haar wedstrijden in de 4e klasse D. De eerste tegenstander, op De Eeuwlanden, is Reaal Dronten. Aanvang 14.30 uur. Komt allen!

Opstelling SEH: Gert Jan Barneveld; Rowin Moerenhout, Michiel de Gooijer, Owen Niemeijer (62. Kristian Stijf); Jeremy van de Beek (62. Dennis Bijsterbosch), Mathijs Logtenberg, Robert Jan van den Hoek, Sven Veldhuis (62. Niels Schuurman), Wessel van der Most; Erik Barneveld en Sander Draaijer