FOTO'S: Succesvol Europees avontuur MO13

Vrijdag 31 mei 2019

Na een lange periode van voorbereiding en de nodige aanpassingen in het voorgenomen programma, was het zaterdag 18 mei eindelijk zover en konden wij, leiding en spelers van SEH MO13-1, na de lunch bij SEH afreizen richting de Duitse grens. Het uiteindelijke doel van onze reis was het spelen van een wedstrijd tegen de dames MU15 van SV Sparta09 in Nordhorn. Deze vereniging heeft in de afgelopen jaren aanzienlijk geïnvesteerd in vrouwenvoetbal en de vrouwenteams van SV Sparta09 presteren allen op hoog niveau.

In aanloop op ons Europees avontuur, hebben wij de zaterdag de Grolsch Veste bezocht. Hier hebben wij een rondleiding gehad en zijn ons de bijzonderheden en geschiedenis van het stadion verteld. Verder hebben wij een bezoek gebracht aan skicentrum Moser. Hier zijn wij in rubberbanden van verschillende skihellingen naar beneden gegleden(tubing). Echt enorm leuk om te doen! Daarna zijn wij doorgereden naar de scouting in Borne, waar wij hebben overnacht en waar de bonte avond plaatsvond. De acts de hierbij zijn opgevoerd, tonen wederom aan dat onze speelsters op meerdere terreinen zeer creatief zijn…

De zondagochtend werden wij vroeg in Nordhorn verwacht. Na kennismaking met de teambegeleiding enkele vertegenwoordigers van SV Sparta09 hebben wij vervolgens de wedstrijd gespeeld waar we zo lang naar hadden uitgekeken.

In de eerste minuten werd al duidelijk dat het geenszins een makkelijke wedstrijd zou worden tegen dit team, waarvan de speelsters zo’n 2 jaar ouder waren dan de onze. Behalve dat onze tegenstander simpelweg goed kon voetballen, waren de speelsters ook vooral fysiek zeer sterk. In het eerste deel van de wedstrijd hadden wij hier veel moeite mee en al snel stonden wij met 1-0 achter. Direct erna volgde al de gelijkmaker. Daarna zijn wij nog tweemaal op achterstand geraakt.

Door karakter te tonen, (meer) dan volledige inzet en vaak goed combinatievoetbal hebben wij dit echter elke keer weer kunnen rechtzetten en kende de wedstrijd een echt zinderend slot. Bij een stand van 3-2 raakten wij enkele minuten voor tijd de kruising. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd wisten wij echter het net toch nog te raken en eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een gelijkspel. Echt een topwedstrijd!

Na de afspraak te hebben gemaakt dat de dames van SV Sparta09  begin volgend seizoen een bezoek aan SEH gaan brengen, zijn wij weer huiswaarts gegaan. We kunnen terugkijken op een in meerdere opzichten geslaagd en sportief weekend!

Leiders en speelsters SEH MO13-1.

Tijdens het weekend zijn diverse foto's gemaakt. De afbeeldingen zijn inmiddels te zien in het speciaal daarvoor aangemaakte foto-album op deze site. Klik hier om ze te bekijken. Foto's zijn genomen door meegereisde ouders.