FOTO's: SEH met 5-3 te sterk voor Reaal Dronten

Zondag 26 mei 2019

Op een druk Sportpark de Eeuwlanden heeft SEH uit Heerde de laatste thuiswedstrijd van het seizoen zaterdagmiddag gewonnen van Reaal Dronten: 5-3. Ondanks een bliksemstart en een uitstekend eerste half uur, was de marge bij het sluiten van de markt slechts twee, waardoor de Heerdenaren net naast de periodetitel grijpen. Tijdens de wedstrijd zijn ook actiefoto's gemaakt.

De opdracht was vooraf duidelijk voor SEH: ruim winnen van Reaal Dronten en dan zo aan het einde van de wedstrijd maar kijken naar resultaten op de velden elders. De eis om ruim te winnen en de afhankelijkheid van andere teams was overigens ontstaan na het zeer teleurstellende resultaat van een week eerder bij Elspeet (3-2 verlies), waar zelfs een punt al had volstaan voor een veel eenvoudigere missie.

SEH schoot uit de startblokken op het eigen kunstgrasveld. Binnen het kwartier stond de eerste goal op het scorebord, nadat Sven Veldhuis neergehaald werd in het vijandelijke strafschopgebied en aanvoerder Marthijn van der Steege het buitenkansje feilloos binnen schoot: 1-0.

Tijd om te genieten van die vroeg verkregen voorsprong had SEH niet, daar het op jacht moest naar meer doelpunten en in de 21e minuut volgde daar dan ook al de 2-0: Sander Draaijer kon van dichtbij eenvoudig binnen schieten op goed aangeven van Veldhuis.

Een uitstekend begin dus van de thuisploeg, dat misschien al wel een 3e en/of 4e doelpunt had moeten maken, maar na pak en beet een half uur kwam er zand in de motor van SEH. En dat misschien deels wel door de rode kaart die Van de Brakel van Dronten ontving voor overduidelijk natrappen, waardoor het aantal Realisten gereduceerd werd tot tien.

En toen vijf minuten voor de thee Reaal vanuit een vrije trap, niet eens bijster hard ingeschoten, terug kwam in de wedstrijd knakte er iets bij de thuisploeg, waardoor het ineens andere dingen ging doen en alles behalve profiteerde van de numerieke meerderheid.

Op zich zo tegen de thee aan nog niets aan de hand voor SEH, dat nog steeds 45 minuten had om aan het doelsaldo te werken, maar binnen een tijdsbestek van tien minuten in de tweede helft vergooide SEH de hele wedstrijd en dus een eventueel toetje. Eerst was daar de 2-2 van Reaal en even later mocht verdediger Hein Dezijn inrukken na een rode kaart en werd de gegeven vrije trap ook nog eens op schitterende wijze binnen geschoten door wederom Luc de Ridder: 2-3.

Een kansloze opdracht restte voor het elftal van trainer Pascal Diender, die nog wel wisselde in de hoop een ommekeer te kunnen bewerkstelligen, maar gezien de standen op de andere velden resulteerde voor SEH alleen nog maar de eer. Die kreeg het in de absolute slotfase overigens nog wel, toen in tien minuten tijd alsnog drie keer het net werd gevonden en de 2-3 achterstand dus alsnog omgebogen werd in een 5-3 overwinning. Doelpunten achtereenvolgens van Sander Draaijer, Erik Barneveld en opnieuw Draaijer (derde van de middag).

En zo sloot SEH het seizoen dus af met een overwinning in eigen huis en eindigt het op de 3e plek in de 4e klasse C, achter kampioen Zeewolde en runner-up ‘t Harde. Zeewolde promoveert rechtstreeks richting de 3e klasse, 't Harde, Elspeet en WZC mogen proberen promotie af te dwingen via de nacompetitie.

Resumerend een alleraardigst seizoen voor SEH, dat helaas geen beloning kreeg in de vorm van een periodetitel. De focus kan daardoor nu al op het nieuwe seizoen, waarin trainer Diender verder zal willen bouwen aan de jonge ploeg, in de hoop dan wél een prijs te kunnen pakken aan het einde van de rit.

Voor nu resteert nog een aantal trainingen voor het vlaggenschip en aanstaande woensdag de jeugdclinic op het eigen Sportpark de Eeuwlanden voor diverse jeugdlichtingen zoals eerder gecommuniceerd via de website! Wees welkom!

Opstelling SEH: Gert Jan Barneveld; Rowin Moerenhout, Hein Dezijn, Marthijn van der Steege © (86. Hermen de Jager), Owen Niemeijer (65. Kristian Stijf); Harmen van Oene (65. Jeroen van der Laan), Mathijs Logtenberg, Sven Veldhuis; Erik Barneveld, Sander Draaijer en Wessel van der Most

Toeschouwersaantal: circa 400

Primera man of the match: Marthijn van der Steege

Tijdens de wedstrijd zijn foto´s gemaakt door Leon Schotman. De ruim tachtig afbeeldingen zijn inmiddels te zien in het speciaal daarvoor aangemaakte foto-album op deze site. Klik hier om ze te bekijken.