FOTO´S: SEH boekt cruciale zege tegen koploper

Zaterdag 11 mei 2019

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH heeft zaterdagmiddag een cruciale overwinning geboekt. Op en tegen ´t Harde, nota bene voorafgaand aan dit duel de koploper van de competitie, was één doelpunt in de beginfase van Jeremy van de Beek uiteindelijk voldoende: 0-1. Daarmee doen de blauwwitten nog volop mee in de strijd om de derde periode en de top-drie op de ranglijst! Tijdens de wedstrijd zijn actiefoto´s gemaakt, lees voor meer info hierover de laatste alinea.

Voorafgaand aan het duel was wel duidelijk dat een gelijkspel uitgesloten leek. Daar hadden beide teams immers niks aan. ´t Harde mocht als koploper geen punten laten liggen, terwijl SEH voor de laatste kans zou strijden om hoog te eindigen en mee te doen om de laatste periode. De spanning zat er dus vol op.

Ten opzichte van de vorige wedstrijd, de 4-0 overwinning op Noord Veluwe Boys, stuurde trainer Pascal Diender een aantal andere mannen het veld in vanaf de start. Erik Barneveld mocht bijvoorbeeld in de basis beginnen, ten koste van Sander Draaijer. Achterin kreeg Marthijn van der Steege de voorkeur, waardoor Mathijs Logtenberg als reserve begon. Hein Dezijn stond hierdoor een groot deel van de wedstrijd op het middenveld geposteerd.

De wedstrijd, onder mooie omstandigheden en op een echt natuurgrasveld, begon met een fraaie en sfeervolle opkomst. Het duel was nog maar net begonnen of de mensen van SEH konden al juichen. Wessel van der Most stuurde Jeremy van de Beek keurig diep en hij faalde niet in de afronding: 0-1.

Het was het startsein voor een leuke en open wedstrijd van beide kanten. Want de uitslag had net zo goed 5-5 of 3-4 kunnen zijn. Zo zag Erik Barneveld een vrije trap gekeerd worden en was smaakmaker Sven Veldhuis meerdere keren ongrijpbaar voor de verdediging van ´t Harde. Aan de andere kant schoot Terence ten Brink het leder uit een standaardsituatie, en via de handen van doelman Barneveld, op de paal. Bovendien wilde ´t Harde een penalty nadat er hands werd gemaakt in het strafschopgebied van SEH, maar arbiter Kraaijenhof wilde er niet aan. Ondanks de vele mogelijkheden, voor beide ploegen, werd er niet meer gescoord in het eerste bedrijf.

´t Harde had niks aan nul punten en ging dus gelijk vanaf het begin in de tweede helft op zoek naar doelpunten. Met voornamelijk Terence ten Brink en aanvoerder Bram van de Worp voorop in de strijd waren ze ook gevaarlijk. Maar het was SEH dat dé kans kreeg om op 0-2 te komen, toen Sven Veldhuis teamgenoot Wessel van der Most voor een nagenoeg leeg doel vrijspeelde. Maar de jongeling schoot de bal nog tegen een aanstormende verdediger aan.

De gastheren gaven niet op, de wedstrijd werd feller en hier en daar ontstond een opstootje. Scheidsrechter Kraaijenhof moest regelmatig een kaart trekken, maar stond wel toe dat de grensrechter van ´t Harde meerdere malen een speler van SEH onterecht in kansrijke situatie afvlagde voor buitenspel. Met onder meer Mathijs Logtenberg en Sander Draaijer als invallers hielden de gasten evenwel stand. ´t Harde kreeg zeker mogelijkheden, maar de afronding liet verschillende keren te wensen over. Bovendien stond de verdediging van SEH goed en toonde het wederom aan waarom het elftal bij de ploegen hoort met de minste aantal tegentreffers. Aan de andere kant kreeg SEH zelf in de omschakeling ook nog kansen, maar onder meer Erik Barneveld wist de bal niet langs doelman Henry Schipper te schieten. Na ruim 96 minuten voetballen floot Kraaijenhof voor de laatste keer, waarna de spelers uit Heerde elkaar in de armen vielen van vreugde en de mannen van ´t Harde verslagen op de grond bleven liggen.

Een zeer belangrijke overwinning voor SEH, dat hiermee nog altijd meedoet om de bovenste plekken en de derde periode. Immers; de ploeg loopt drie punten in op ´t Harde, waardoor de achterstand tussen beide teams nu nog maar twee punten is. Omdat Zeewolde de derby tegen Reaal Dronten winnend heeft afgesloten, zijn zij nu de nieuwe koploper. Mede dankzij deze uitslag zijn er met twee wedstrijden te gaan nog twee ploegen die in aanmerking lijken te komen voor de winst van de derde periode en dus de nacompetitie: WZC en SEH. Beide ploegen spelen volgende week een uitduel en hebben op dit moment in de laatste periode eenzelfde aantal punten en een doelsaldo van +8. De mannen uit Wapenveld moeten aanstaande zaterdag naar EFC, terwijl SEH op bezoek mag bij Elspeet. Alle support is dan natuurlijk weer meer dan welkom!

Opstelling SEH: Gert Jan Barneveld; Rowin Moerenhout, Michiel de Gooijer (C), Marthijn van der Steege (54. Mathijs Logtenberg), Kristian Stijf; Hein Dezijn, Sven Veldhuis, Dennis Bijsterbosch; Wessel van der Most, Erik Barneveld (90+2. Harmen van Oene) en Jeremy van de Beek (63. Sander Draaijer)

Toeschouwersaantal: circa 400

Tijdens de wedstrijd zijn foto´s gemaakt door Leon Schotman. De ruim honderd afbeeldingen zijn te zien in het speciaal daarvoor aangemaakte foto-album op deze site. Klik hier om ze te bekijken.