Ruime overwinning voor SEH

Zondag 05 mei 2019

Het eerste elftal van SEH heeft in eigen huis ruim gewonnen van Noord Veluwe Boys. Na 90 minuten voetballen stond er 4-0 op het scorebord. Alle doelpunten vielen in het tweede bedrijf.

Winterse omstandigheden op sportpark ´de Eeuwlanden´ bij aanvang van het duel. Een combinatie van hagel en sneeuw dwarrelde een kwartier lang neer, waardoor binnen een tijdsbestek van vijf minuten het groene veld volledig wit was en er zelfs een oranje bal (in mei!- zie foto) aan te pas moest komen.

Op voorhand geen gemakkelijke klus voor het elftal van trainer Pascal Diender, dat eerder dit seizoen ook al dure punten liet liggen in Hattemerbroek, toen het duel eindigde in slechts 1-1. 

De eerste grote mogelijkheid was echter voor Noord Veluwe Boys toen de topscorer van de competitie, Ronald Winter, de bal uit het niets vanaf slechts vijf meter voor het inschieten had, maar deze amper kon raken (mogelijk gehinderd door de sneeuw / gladheid). Het achterwerk van Kristian Stijf stond een vroege achterstand in de weg.

Ook SEH kreeg in het eerste bedrijf één echte grote mogelijkheid en ook deze kwam eigenlijk uit het niets tot stand. Wessel van der Most kreeg de bal op een aantal meter van het doel zomaar voor de voeten, maar lifte het leder met zijn linker over het doel van oud-SEH'er Ugljanin.

Een moeizame eerste helft voor de Heerdenaren, dat af en toe wel aardig combineerde maar niet echt gevaarlijk werd. Daarnaast was het toch ook verdedigend, zeker gezien de gladde ondergrond, af en toe oppassen geblazen, daar Noord Veluwe Boys zich zeker niet verstopte en er een echt duel van probeerde te maakte.

Na de rust een ander SEH op een weer groene ondergrond én met Erik Barneveld in de gelederen, die in de rust Mathijs Logtenberg verving. En binnen tien minuten was het scoren geblazen voor de thuisploeg. Sven Veldhuis werd namelijk onreglementair ten val gebracht in het vijandelijke strafschopgebied. De arbiter van dienst kon niet anders dan naar de stip wijzen en Rowin Moerenhout voltrok vervolgens het vonnis en zette zo SEH op een gewenste voorsprong: 1-0.

Meteen daarna kwamen twee wissels aan de kant van Noord Veluwe Boys, dat zich nog zeker niet gewonnen gaf na deze tegenslag. Maar toen na 65 minuten spelen Erik Barneveld via de muur een vrije trap tegen de touwen kegelde was het duel eigenlijk wel gespeeld: 2-0.

Na 65 minuten spelen wisselde trainer Pascal Diender voor de tweede keer en ging Sander Draaijer naar de kant. Marthijn van der Steege was zijn vervanger en ging op zijn vertrouwde plek in de laatste linie spelen, waardoor er her en der op het veld wat poppetjes een linie doorschoven.

Een kwartier voor tijd schoot vervolgens Sven Veldhuis, na een snelle omschakeling en op aangeven van Erik Barneveld, zeer zuiver de 3-0 binnen. En zo deed zich ineens de mogelijkheid voor, na een toch wel enigszins stroeve eerste helft, om zowaar ook nog aan het doelsaldo te kunnen gaan werken.

Harmen van Oene mocht vervolgens het laatste kwartier nog zijn opwachting maken en verving de moegestreden Dennis Bijsterbosch, die later tot Primera MOTM werd verkozen door een deel van het aanwezige publiek. Het slotakkoord was vervolgens twee minuten tijd voor Jeremy van de Beek, die loon na werken kreeg en op fraaie wijze de bal met een krul achter doelman Ugljanin schoot: 4-0.

Een uiteindelijk eenvoudige overwinning voor SEH, dat ook de nul weer hield en dus toch nog vier keer wist te scoren tegen Noord Veluwe Boys, dat zeker in het eerste bedrijf toch de nodige weerstand bood.

Volgende week wacht voor de Heerdenaren de kraker in en tegen 't Harde. De nummers 1 en 3 van de competitie kruisen dan de degens: een belangrijk duel voor beide ploegen met het oog op een eventueel toetje (en misschien wel meer) aan het einde van de rit. Publiek is daarbij uiteraard meer dan van harte welkom!

Opstelling SEH: Gert Jan Barneveld, Rowin Moerenhout, Michiel de Gooijer (C), Hein Dezijn, Kristian Stijf, Mathijs Logtenberg (45. Erik Barneveld), Sven Veldhuis, Dennis Bijsterbosch (76. Harmen van Oene), Wessel van der Most, Sander Draaijer (65. Marthijn van der Steege) en Jeremy van de Beek

Toeschouwersaantal: circa 150

Primera man of the match: Dennis Bijsterbosch