Nipte overwinning SEH in Uddel

Zaterdag 13 april 2019

Het eerste elftal van SEH heeft de uitwedstrijd tegen sv Prins Bernhard winnend afgesloten. In Uddel won het elftal van trainer Pascal Diender moeizaam en met een minimaal verschil: 0-1.

Winters waren de weersomstandigheden in sommige fases van het duel te noemen op het hoofdveld van de trots van Uddel. Want bij entree van het speelveld voor aanvang van het duel kwam een soort van hagel uit de lucht zetten, terwijl daarna nog echte regen volgde en ook sneeuw neder daalde op een overigens zeer matige grasmat, die goed en verzorgd voetbal voor beide partijen er niet makkelijker op maakte.

De eerste kansen van het duel waren voor de bezoekers uit Heerde, maar een aantal keren ontbrak bij SEH voorin de scherpte en/ of het gochme, óf was de keeper van de thuisploeg baas over de situatie.

SEH vergat met name om de man meer die het veelvuldig op het middenveld had te gebruiken en was vooral in de fase voordat het echt gevaarlijk kon gaan worden te slordig. Zoals gezegd hielp de ondergrond daar ook niet aan mee, want aan beide kanten ging met name veel mis in een uiteindelijk toch wel vermakelijk duel.

Doelman Gert Jan Barneveld hoefde in het eerste bedrijf geen één keer écht handelend op te treden, waardoor beide partijen gingen rusten met 0-0.

Genoeg redenen voor trainer Diender om wel in te grijpen bij de hervatting van het duel, want in de rust werd Dennis Bijsterbosch vervangen voor Marthijn van der Steege, en schoof Hein Dezijn een linie op in de formatie van de Heerdenaren.

Na 55 minuten spelen volgde daar toch wel enigszins uit het niets de 0-1 voor SEH. Jeremy van de Beek mocht de bal voorin in veel vrijheid aannemen en wist uiteindelijk, misschien wel nadat het leder eerst de arm had geraakt (wel of niet strafbaar), Sven Veldhuis te bereiken. Hij bleef koel en zorgde zodoende voor de voorsprong.

Een prettige opsteker voor SEH, dat het moeilijk had in Uddel en vanuit die verkregen voorsprong mogelijk wel wat vrijer kon gaan voetballen. Maar al vrij snel dacht Prins Bernhard op gelijke hoogte te komen, toen na 66 minuten voetballen scheidsrechter Vinke in eerste instantie de 1-1 toekende, maar uiteindelijk op advies van assistent Houtman de treffer toch werd afgekeurd (bal niet over de doellijn) en het zodoende bij 0-1 bleef.

SEH kwam dus met de schik vrij en had even later het duel in het slot moeten gooien toen het een aantal keren gevaarlijk door kwam, maar de grootste kans werd door Wessel van der Most op de buitenkant van de paal geschoten.

Daardoor bleef de thuisploeg uitzicht houden op een puntendeling en daar kwamen de oranjehemden ook nog dichtbij, maar doelman Barneveld had goed het zicht op een van dichtbij ingeschoten bal, die uiteindelijk ruimschoots voorlangs ging. Daar bleef het uiteindelijk bij, zodat de eindstand was bepaald op 0-1.

Een moeizame, maar toch wel zeer belangrijke zege voor SEH. Zeker met het oog op zowel de ranglijst als de 3e periodestand. Het vlaggenschip uit Heerde is de komende twee weken vrij van competitieverplichtingen en hervat diezelfde competitie begin mei met een thuiswedstrijd tegen Noord Veluwe Boys.

Op 25 april speelt SEH 1 nog wel een oefenwedstrijd in eigen huis tegen SV Epe. Publiek is bij die wedstrijd uiteraard van harte welkom! Aanvang wedstrijd 20.00 uur.

Opstelling SEH: Gert Jan Barneveld; Rowin Moerenhout, Michiel de Gooijer (C), Hein Dezijn, Owen Niemeijer; Mathijs Logtenberg (78. Sander Draaijer), Dennis Bijsterbosch (45. Marthijn van der Steege), Sven Veldhuis; Wessel van der Most, Jeremy van de Beek (67. Harmen van Oene) en Erik Barneveld

Toeschouwersaantal: circa 125