Twee nieuwe activiteiten bij SEH

Zondag 17 februari 2019

Bij voetbalvereniging SEH in Heerde worden sinds afgelopen zaterdag twee nieuwe activiteiten georganiseerd: een Teamdag en een Team van de Week.

De bedoeling van de activiteiten is de binding naar de club toe te vergroten en om ieder team, en ieder lid, te laten zien dat iedereen voor de club belangrijk is… onafhankelijk van de prestaties. Wij zijn SEH, dus!

De JO15-2 mocht afgelopen zaterdag als eerste het fenomeen ‘Teamdag’ ontdekken. Zo’n 1,5 uur voor aanvang van de wedstrijd waren ze in de kantine en ontvingen ze koffie/fris in de commissiekamer. Vervolgens kon de leider/trainer een echte wedstrijdbespreking houden in de ruimte, zoals SEH 1 dat bijvoorbeeld ook doet. Na hun eigen wedstrijd, helaas een 3-6 verlies, werd het gehele team weer in de kantine verwacht om gebruik te maken van de consumptiebonnen die uitgedeeld werden. Spelers konden daarna bijvoorbeeld een kijkje nemen bij wedstrijden van andere SEH-teams. Op die manier was en is het ook in de toekomst de bedoeling er een leuke, sportieve en natuurlijke gezellige wedstrijddag van te maken. De Teamdag is iedere week voor een ander (thuisspelend) elftal.

Naast de al bekende Pupil van de Week is er met ingang van zaterdag 16 februari ook een Team van de Week. Tijdens de wedstrijd van SEH 1 tegen Zeewolde, eindstand 0-0, was dit SEH JO10-3. Het Team van de Week krijgt als extra taak het eerste elftal met vlaggen te ontvangen voorafgaand aan de wedstrijd (zie foto).

Het Team van de Week was een half uur voor aanvang van de wedstrijd van SEH 1 met de leider aanwezig. Daarna kregen ze een korte instructie en een rondleiding langs onder meer de bestuurskamer en de massagetafel. Daarna kreeg het team de vlaggen, gingen ze het veld op en vormden ze twee rijen waartussen de beide teams (SEH 1 en de tegenstander) door mochten lopen. Even daarvoor hadden de spelers de handen van het publiek al op elkaar gekregen, toen bekend werd dat ze hun eigen wedstrijd met maar liefst 15-0 (!) hadden gewonnen.

Daarna werden de vlaggen weer ingeleverd, ontving iedereen consumptiebonnen en waren de spelers aanwezig bij de wedstrijd van SEH 1. Naast de wedstrijd van zichzelf had het Team van de Week dus een leuke en belangrijke bijdrage voor het oog van veel mensen. Ook de bekende Pupil van de Week was aanwezig en blijft natuurlijk gewoon bestaan! Het Team van de Week is voortaan bij iedere thuiswedstrijd van SEH 1 te bewonderen.