SEH speelt gelijk tegen Zeewolde

Zaterdag 16 februari 2019

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdag op het eigen sportpark ‘De Eeuwlanden’ gelijk gespeeld tegen de koploper van dat moment, Zeewolde. In een wedstrijd waarin beide teams vooral niet wilden verliezen werd er onder fantastische omstandigheden en voor veel publiek niet gescoord: 0-0. De uitploeg had meer de bal en voetbalde wat makkelijker, maar de blauwwitten uit Heerde kregen toch echt de grootste kansen.

Voorafgaand was het duel zeer belangrijk voor beide ploegen, tijdens de Super Saturday in 4C. Omdat naaste concurrenten ’t Harde en WZC Wapenveld ook tegen elkaar moesten, zou een overwinning een groot verschil kunnen maken in de ranglijst. Nummer drie SEH moest dit kalenderjaar voor de tweede keer aantreden in de competitie, na de 1-2 overwinning vorige week in en tegen Vierhouten. Trainer Pascal Diender moest noodgedwongen twee wijzigingen doorvoeren. Aanvallers Sander Draaijer en Jeremy van de Beek waren niet fit (laatstgenoemde zou nog wel invallen) en voor hen speelden Erik Barneveld en Dennis Bijsterbosch.

Van begin af aan werd duidelijk dat de doelpunten deze middag duur zouden zijn. Beide ploegen probeerden wel te aanvallen, maar deden dat veelal voorzichtig en in een te laag tempo. Zeewolde had wat meer de bal, zonder lange tijd echt gevaarlijk te worden. Wel zagen de bezoekers na ruim een kwart wedstrijd een vrije trap via de lat over het doel belanden. Het was het signaal voor SEH om een tandje bij te schakelen. Sven Veldhuis begreep dat en soleerde in zijn eentje langs drie verdedigers. Zijn schot spatte echter uiteen op de lat. Vlak voor het rustsignaal was dezelfde Veldhuis met een schot weer in de buurt van een treffer en schoot Erik Barneveld een vrije trap net naast.

Na ruim vijf minuten in de tweede helft kreeg Barneveld dé kans op de openingstreffer. Na een fout in de verdediging van Zeewolde kon hij alleen op de keeper af. De topscoorder van SEH schoot de bal echter via doelman Romero Butz naast het doel. Na een uur spelen was Zeewolde heel dicht bij de voorsprong. Spelmaker Reinier Joustra zag zijn mooie vrije trap bijna in de kruising belanden, maar het aluminium stond wederom in de weg deze middag. In de slotfase probeerden beide ploegen het wel, waren er nog wel mogelijkheden voor zowel SEH (Logtenberg) als Zeewolde (Hoek), maar gescoord werd er niet. Daarmee kon scheidsrechter Pekaar affluiten met de brilstand op het scorebord.

Een wedstrijd die door beide ploegen gewonnen had kunnen worden en dus is het gelijke spel wel verdiend. Voor Zeewolde betekent het dat de ploeg een plekje zakt in de ranglijst naar positie twee; ’t Harde wist namelijk te winnen van WZC en is nu de koploper. SEH blijft derde, met slechts enkele punten achterstand op de ploegen daarboven. De voorsprong op de ploegen onder de Heerdenaren is inmiddels vier punten. De mannen van trainer Diender staan nog wel altijd aan kop in de tweede periode, met twee punten voorsprong op Elspeet en VEVO. De Veessenaren zijn over drie weken de volgende tegenstander voor SEH in een competitiewedstrijd tijdens een uitduel.

Opstelling SEH: Richard Tijssen; Rowin Moerenhout, Marthijn van der Steege, Michiel de Gooijer (C), Owen Niemeijer; Harmen van Oene (79. Rick Zandvliet), Mathijs Logtenberg, Dennis Bijsterbosch (53. Hermen de Jager), Sven Veldhuis; Erik Barneveld (89. Jeremy van de Beek) en Wessel van der Most

Toeschouwersaantal: circa 400

Primera man of the match: Sven Veldhuis