SEH hervat competitie met overwinning

Zondag 10 februari 2019

Het eerste elftal van SEH is de tweede competitiehelft zaterdag begonnen met een overwinning. In Vierhouten won SEH met 1-2 van thuisploeg Vierhouten '82.

De laatste competitiewedstrijd dateerde al weer van begin december, toen op Sportpark ´de Eeuwlanden´ Prins Bernhard ternauwernood met 3-2 werd verslagen. 

Gisteren was het dan eindelijk weer voetballen ´om het echie´, na een aantal weken van voorbereiden en het afwerken van oefenwedstrijden. Zo werd bijvoorbeeld afgelopen dinsdag in eigen huis nog met 3-2 gewonnen van Go Ahead Kampen 2 en werd een week eerder Veluwse Boys nog met 3-1 verslagen. Trainer Pascal Diender kon tevreden zijn over het gros van de afgewerkte oefenwedstrijden, daar het elftal in die duels aantoonde stappen te hebben gezet in vergelijk met voor de winterstop en op sommige momenten alleraardigst voetbal liet zien.

Ook de eerste helft gisteren tegen het laag geklasseerde Vierhouten was van SEH kant goed te noemen. De Heerdenaren hadden 45 minuten lang de volledige controle, joegen de tegenstander op waar dat kon en hadden daardoor het heft in die eerste helft stevig in handen. Binnen drie minuten had SEH al op voorsprong moeten komen, toen Sven Veldhuis gevloerd werd in de 16 en zelf achter de verkregen strafschop ging staan. Hij schoot echter hard over.

Vierhouten trok wel erg fel van leer in eigen huis en dat resulteerde in drie meer dan terechte gele kaarten voor rust, waar dat er ook zo maar vier of vijf konden zijn.  De thuisploeg, inclusief staf, gingen steeds meer verbaal de strijd aan met scheidsrechter Van Beek, die daar totaal niet van onder de indruk was en na ruim 40 minuten spelen zijn assistent liet staan toen deze vlagde voor buitenspel, maar daar absoluut geen sprake van was. Sander Draaijer kon in de aanval die volgde zijn directe tegenstander uitspelen en schoot knap binnen in de rechter hoek: 0-1 voor SEH.

Een belangrijke treffer op een misschien nog wel belangrijker moment, daar de roodhemden uit Heerde dan wel de volledige controle hadden in het eerste bedrijf, maar niet echt tot hele grote uitgespeelde kansen kwamen. In de gang naar de kleedkamer en de bekende thee gingen diverse lieden van de thuisploeg opnieuw verhaal halen bij scheidsrechter Van Beek en gaf de assistent-scheidsrechter van de thuisploeg de pijp aan maarten, waardoor het tweede bedrijf iets later aangevangen werd, inclusief nieuwe vlaggenist voor de thuisploeg.

Uit het niets was het vervolgens zomaar 1-1 in Vierhouten, toen een bal gedragen door de wind bleef hangen op randje zestien en verwoestend binnen geknald werd in de bovenhoek. Vrij snel daarna had SEH de leiding alweer te pakken, toen Wessel van der Most lomp onderuit geschoffeld werd in de box en arbiter Van Beek opnieuw naar de stip wees. Nu was het Marthijn van der Steege die achter de bal ging staan en koel binnen schoof: 1-2.

In de fase daarna maakte SEH het zich toch onnodig moeilijk op het hybride veld van Vierhouten. De ploeg had nu moeite om de bal in de ploeg te houden en kon minder druk op de bal genereren, waardoor de thuisploeg er toch weer enigszins in begon te geloven. Echt in gevaar kwam SEH echter niet meer, waardoor het uiteindelijk meer dan terecht won met 1-2. De ploeg kon het zichzelf alleen kwalijk nemen dat het vertoonde spel in de eerste helft geen vervolg kreeg in het tweede bedrijf en het daardoor alsnog lang spannend bleef. Dankzij de overwinning blijft SEH meedoen in de top van de competitie en pakt het de leiding in de tweede periode. Volgende week volgt er een zeer belangrijke en interessante wedstrijd op de Eeuwlanden, tegen koploper Zeewolde. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling SEH: Richard Tijssen; Rowin Moerenhout, Marthijn van der Steege, Michiel de Gooijer (C), Owen Niemeijer; Harmen van Oene, Sven Veldhuis, Matthijs Logtenberg; Jeremy van de Beek (Dennis Bijsterbosch 55. -, Erik Barneveld 79.), Sander Draaijer (Rik Zandvliet 60.) en Wessel van de Most

Toeschouwersaantal: circa 100