SEH wint en stijgt naar plek twee

Zaterdag 08 december 2018

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdagmiddag een belangrijke overwinning geboekt. In de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2018 won het team van trainer Pascal Diender nipt, maar uiteindelijk dikverdiend van Prins Bernhard: 3-2. Daarmee is het elftal gestegen naar plek twee op de ranglijst.

Op voorhand zou het niet onlogisch zijn als de punten in Heerde zouden blijven. Op basis van de stand en de vorm waarin beide ploegen verkeren was SEH duidelijk de favoriet. Na de overwinningen op WZC (0-1); EFC’58 (3-0) en EZC’84 (1-4) zou het een vierde zege op rij kunnen zijn. Ten opzichte van vorige week begon SEH met één wijziging in de ploeg: de jonge rechtsback Rowin Moerenhout was niet fit en hij werd vervangen door Jeremy van de Beek.

Vanaf de eerste minuut ging SEH op zoek naar de voorsprong en de doelpunten. Maar onder meer de stevige wind maakte het er niet eenvoudiger op. Wessel van der Most was na een lage voorzet van Erik Barneveld al snel in de buurt van de openingstreffer. Toch was het uiteindelijk Prins Bernhard dat na tien minuten kon juichen. Na een makkelijk gegeven vrije trap was het Gert Schouten die binnen wist te koppen. SEH liet zich daardoor niet van de wijs brengen en ging vol op jacht naar de gelijkmaker. De ploeg kreeg ook enorme kansen, maar onder meer Sander Draaijer, Wessel van der Most en Harmen van Oene wisten niet te scoren. Prins Bernhard werd buiten de goal om slechts eenmaal gevaarlijk; Jeroen Bronkhorst kopte van dichtbij via de handen van Gert Jan Barneveld net over. Daarmee was de onverdiende 0-1 ruststand een feit.

In de tweede helft had SEH de wind mee en ging het andermaal op jacht naar een doelpunt. Een voorzet van Erik Barneveld ging bijvoorbeeld bijna rechtstreeks het doel in. Na vijf minuten spelen in het tweede bedrijf was het dan toch raak. Wessel van der Most kopte uit een voorzet van Dennis Bijsterbosch via de lat binnen. Harmen van Oene gaf de bal nog een zetje, maar de bal leek toen al over de lijn. Even later was het SEH-aanvoerder Michiel de Gooijer die een overtreding beging in het strafschopgebied. Zijn collega-aanvoerder Arjen Koetsier ging achter de bal staan en schoot raak: 1-2. Daarop vond trainer Diender het welletjes en besloot hij in één keer driemaal te wisselen. Dat wierp gelijk zijn vruchten af. Eén van de invallers, Sven Veldhuis, werd prima in de diepte aangespeeld door Wessel van der Most en faalde niet in de afronding. Nog geen twee minuten later stond SEH zelfs voor. Andermaal ging Veldhuis diep, maar dit keer gunde hij topscoorder Erik Barneveld het doelpunt: 3-2. In nog geen twintig minuten tijd zagen de toeschouwers dus vier doelpunten, waaronder drie van de blauwwitten uit Heerde.

Prins Bernhard gaf echter nog niet op en ging op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg wist onder meer nog de lat te raken, maar verder was het toch vooral SEH dat gevaarlijk was in met name de omschakeling. Pogingen van onder meer Sven Veldhuis en Jeremy van de Beek gingen net naast of over het doel. Zo’n tien minuten voor tijd was de wedstrijd beslist, toen Hans Olthof van Prins Bernhard een directe rode kaart kreeg na een charge op Mathijs Logtenberg. De ploeg uit Uddel wist met een man minder weinig gevaar meer te creëren, waardoor SEH uiteindelijk dikverdiend won: 3-2.

Al met al een mooie, maar vooral ook hele belangrijke overwinning voor SEH. Omdat concurrent WZC heeft verloren en het duel van ‘t Harde is afgelast, zijn de Heerdenaren in één keer gestegen naar positie twee. Daarnaast staat het team nu (gedeeld) eerste in de tweede periode. Daar blijft de ploeg voorlopig ook staan, want de winterstop is aangebroken. SEH speelt de eerstvolgende competitiewedstrijd weer op 9 februari in Vierhouten.

Opstelling SEH: Gert Jan Barneveld; Dennis Bijsterbosch, Michiel de Gooijer (C), Marthijn van der Steege (61. Kristian stijf), Owen Niemeijer; Harmen van Oene (61. Hermen de Jager), Mathijs Logtenberg, Jeremy van de Beek; Erik Barneveld, Sander Draaijer (61. Sven Veldhuis), Wessel van der Most

Toeschouwersaantal: circa 300

Primera man of the Match: Sven Veldhuis